Home Forums Nieuw met diabetes Zwangerschapsdiabetes en nu type X?

Zwangerschapsdiabetes en nu type X?

Hallo lotgenoten,

wie wil er meedenken?
Nadat ik zwangerschapsdiabetes heb gehad met erg hoge bloedglucosewaarden (>30) en ziekenhuisopname tot gevolg, worstel ik nadien met diabetes. Ik ben een gezonde slanke vrouw, 35 jaar, eet koolhydraatarm en beweeg of sport elke dag.
Tijdens mijn zwangerschap heb ik insulatard en novorapid gebruikt. Na mijn zwangerschap stopte ik hiermee, omdat ik afgezien van mijn zwangerschap ‘geen risicogeval’ was (gezond bmi, juiste leefstijl). Toch waren mijn HbA1c-controles en vingerpriktesten na mijn zwangerschap nooit meer goed.
Sindsdien heb ik volgens de huisarts diabetes type X, ze weten het niet. Ik heb het protocol afgewerkt met metformine, gliclazide , zonder verbeterd resultaat. Er is door de internist getest op LADA, MODY en antistoffen voor type 1. Dat leverde allemaal geen hits op. Sindsdien probeer ik met Humalog insuline en een koolhydraatarm dieet mijn waardes onder controle te krijgen. Dat lukt echter niet, ze schommelen enorm en ik ben erg vermoeid.

Zou het kunnen zijn dat het onderzoek naar de LADA/ MODY/type1- antistoffen te vroeg is geweest? Verlopen deze vormen van diabetes progressief en zou dat met opnieuw onderzoek aangetoond kunnen worden? Of zijn er andere vormen van diabetes waar ik aan moet denken?

Wie wil er eens meedenken?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.