Home Forums Ouder van een kind Zwarte vingertopjes door het prikken

Zwarte vingertopjes door het prikken

Mijn zoontje heeft diabetes Type 1 en hij heeft enorme last van zwarte vingertopjes door het vele bloedwaardes prikken. Wat kun je daar tegen doen? Ik prik ook aan de zijkanten.

 • Dit is een probleem waar veel mensen met diabetes mee kampen. Bij kinderen is het formaat van de vinger daarbij een extra probleem, bij ouderen is het de broosheid van de huid en bloedverdunners. Hoe dan ook, het zou mooi zijn als er wat aan gedaan zou kunnen worden.
  Er zijn wel wat mogelijke oplossingen te bedenken wat betreft het gebruik van en het soort lancetten

  Gebruik:
  Vaak worden de lancetten vaker gebruikt dan de bedoeling: lancetten zijn namelijk voor eenmalig gebruik. Ook zijn de prikapparaatjes meestal in te stellen op diepte. Tevens gebruiken mensen vaak de favoriete vinger waarin geprikt wordt. Wissel de vingers af en geef de favoriete vinger ook eens een dag of een dagdeel rust.

  Soort lancetten:
  Bij de meest verstrekte lancetten wordt uitgegaan van de prijs en het feit dat er nou eenmaal bepaalde lancetten bij een meter geleverd worden. Maar er zijn verschillen in de diepte van de prik en de dikte van de lancet. De volgende fabrikanten een brede keuze in zowel dikte als prikdiepte:
  Wellion – bijv. te vinden op http://www.eldercare.nl
  BD http://www.BD.com
  Accu Chek http://www.accu-chek.nl
  Unistik http://www.owenmumford.nl

 • Ik gebruik al jaren arnica crème of olie voor mijn huid op de spuitplaatsen, en daarmee smeer ik gelijk mijn vingertoppen in. Ze zien er nog steeds goed uit zonder zwarte vingertopjes.

 • Ze adviceren het niet voor personen onder de 18 jaar maar misschien is dit een optie die het vingerprikken overbodig maakt.

  http://www.freestylelibre.nl/

  • ja die heb ik geprobeerd aan te vragen. maar zonder sucses. ik krijg em niet vergoed.

  • Anoniem
  • Inactief

  Waarschijnlijk doe je het al, maar wat mij helpt is elk naaldje maar 1x gebruiken, lekker lang in bad met olie en handen insmeren met vette creme voor het slapen. Maar dan nog kun je het niet helemaal voorkomen.
  Ik heb wel eens gehoord dat je ook kunt prikken in de handpalm, oorlel en onderarm. Maar dat zou ik als ik jou was navragen bij de kinderdiabetesverpleegkundige, die zou dat moeten weten!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.