Home Forums Bewegen Zwemmen, graag…alleen werkt mijn pomp niet mee.

Zwemmen, graag…alleen werkt mijn pomp niet mee.

Hallo allemaal.

Ik heb altijd veel en graag gezwommen, sinds ik 17 jaar geleden een pomp kreeg is dat op een zeer laag pitje gezet. De pomp is immers niet waterdicht en om nu een apparaat van € 4000,- in een gammel zwembadkluisje te leggen, nee dank je.
Volgens de gegevens in de gebruiksaanwijzing zou ik 30 minuten onder water kunnen op een diepte van 2,5 meter, dit raad de instructrice van Accu Chek echter ten stelligste af. :-(

Mijn oudste kleinkind van 4 heeft diverse baby- en kleuterzwemdiploma’s en gaat nu voor A.
Hij vraagt ook regelmatig of ik mee ga zwemmen en ik vind het heel vervelend om dan nee te moeten zeggen, inmiddels gelooft hij niet meer dat Oma 6 zwemdiploma’s in de tas heeft.

Hoe doen jullie dat nou? Zwemmen en een pomp?

En nee, de Omnipod is voor mij geen oplossing, ik heb een stevige allergie tegen pleisters e.d.

  • Ben42

  Zwembadkluisje is wat ik altijd gebruikte. Vroeger met de DTron pomp had ik de pomp niet verzekerd. Nu met een enkele pomp heb ik wel een verzekering.

  Een zwembadkluisje was dus vroeger voor mij voldoende. En ik neem aan dat dit nu voor de verzekering voldoende is.

  Mee zwemmen zou ik niet doen, als het dan mis gaat leggen ze het probleem bij jezelf neer.

  Met sporten, waar ik de pomp dus ook altijd afdoe, zit de pomp in mijn sporttas, die ik mee de zaal inneem.

  Ben

 • Ik zou ook zeer zeker gaan voor het zwembadkluisje en het zwemmen zeker niet laten voor diabetes. Ik weet dat DVN zogenaamde pompverzekeringen heeft, waar je wellicht verder naar kunt informeren. Misschien scheelt dat voor wanneer er iets fout mocht gaan met de pomp in het kluisje, maar als je het mij vraagt is die kans behoorlijk klein.

 • Ik heb nog een pompverzekering lopen, zal eens informeren hoe die over zwembadkluisjes denken.
  Zwemmen zal ik zeker doen, niet zo fanatiek als 20 jaar geleden…vlinderslag, de zwaarste slag en zwemmend redden zal ik nog maar even laten.

  Verder sport ik 2 maal in de week met een groep, Tai Chi en Chi Gong en doe ik iedere dag thuis mijn Tai Chi en Chi Gong oefeningen. Thuis gebruik ik daarbij geen stokken omdat ik anders de lampen van het plafond mep….maar, ik doe mijn pomp dus niet af, het wel een vechtsport maar geen contactsport zoals judo.

  Dankjewel voor het meedenken Anne en Ben.

 • ik leg mijn pomp altijd met mijn kleren in een kluisje, volgens mij is het ook zo dat omdat ik de spullen bij bosman bestel de pomp ook verzekerd is via hun, maar wees eerlijk een dief kan totaal niks met een insuline pomp en zal die dus gewoon laten liggen als er al ingebroken wordt in een zwembadkluisje.

  • Anoniem
  • Inactief

  Waarom geef je de pomp niet in bewaring bij het zwembadpersoneel tijdens het zwemmen? De meeste zwembaden hebben een glazen hokje vanwaar het personeel alle baden in het zicht heeft. Er moet altijd personeel toezicht houden op alle baden. Of er is wel een restaurantruimte cq kiosk waar je de pomp veilig neer kunt leggen. Ook de kassaruimte is altijd bezet tijdens openingstijd. Kortom, er zijn altijd wel bemande ruimtes als je de kluisjes te eng vindt. Want je wilt natuurlijk wel bij je pomp kunnen tijdens het zwemmen, alleen al om tussentijds wat insuline bij te geven als je pomp te lang afgekoppeld is.

 • Dat zou kunnen als we hier een groot zwembad hadden, hier in het dorp is een zwembad (1978) met een bad van 10 x 25m. Meestal zijn er maar twee personeelsleden aanwezig, een voor het toezicht bij het bad, een voor werkzaamheden, er zit dus niet continue iemand in een glazen hokje. Aan het begin van de zwem-/lesuren is de kassa bezet om kaartjes te verkopen, daarna niet. Er is geen restaurantruimte, geen kiosk, gelukkig wel kluisjes.
  Nee, in niets te vergelijken met een tropisch zwemparadijs.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.