Home Forums Bewegen Zwemmen Medtronic Guardian Sensor

Zwemmen Medtronic Guardian Sensor

Hallo,
Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb al 32 jaar diabetes maar ben begin juni 2022 overgestapt van insuline pen naar de Medtronic 780G insulinepomp.
De Smart Guard wordt aanstaande maandag geactiveerd.
In deze tussenperiode (nog manuele modus) kreeg ik van het diabetes team het advies om niet “te intens” te sporten. Zo gezegd zo gedaan…
Maar ik heb echter een praktische vraag: mijn hobby is zwemmen. Ik heb ondertussen al enkele verschillende merken douche pleisters geprobeerd, ook verschillende tapes. “Not just a patch” is voor mij tot nu toe het meest comfortabel maar eens in contact met water blijft die toch niet zo goed zitten… en laat toch ook water door. Ik heb dan zowel de “Not just a patch” pleister en een douche pleister in combinatie geprobeerd maar toch komt er water naar binnen en dan nog niet zo’n klein beetje.

Wat ik echter wil proberen te omzeilen is dat de Guardian Sensor slechts een half uur water bestendig is (onbeschermd) en ik ga met de zwemclub een uur zwemmen.
Hoe gaan jullie te werk om je sensor zoveel mogelijk te beschermen van water?
Zonder dat je moet vrezen dat bij het verwijderen van de “natte” pleister(compres) zowel je pleister als je sensor zal meekomen…
Heb ondertussen ook wat last van huidirritatie :-(
Een 100% water dichte oplossing zal wellicht niet mogelijk zijn maar ben benieuwd naar jullie aanpak.

Ik kijk uit naar jullie feedback.

MVG Anthony

  • Robina

  Goedemorgen Anthony,

  Je zou Fixomull Transparant kunnen proberen. Dit is een waterdichte wondfolie op rol, te verkrijgen via internet in verschillende breedtes. Ik plak het over de FSL sensor. Ik zwem 3x keer per week en verblijf dan steeds ruim een uur in het water. Met de Fixomull Transparant gaat dit zonder problemen.
  Eenmaal geplakt blijft het bij mij 14 dagen zitten, net zo lang als de levensduur van mijn sensor. Het geeft mij ook een veilig gevoel, met aan- en uitkleden en woelen in bed en het is zo dun dat het nagenoeg onzichtbaar is.
  Let op dat je de Fixomull Transparant gebruikt, geen andere Fixomull. Ik hoop dat je wat aan deze tip hebt en ik wens je veel zwemplezier!
  Groetjes, Robina

  • Beste Robina,

   Bedankt voor je tip!
   Ik ga het zeker eens testen!

   Bedankt en wie weet tot ziens ;-)

   MVG Anthony

 • Hoi Anthony,
  Ik gebruik een speciaal bandje met een houdertje dat je over de sensor draagt zodat hij op z’n plek blijft zitten tijdens het zwemmen. Na het zwemmen laat ik ‘m nog een uurtje of 2 om zodat alles goed droog is en dan haal ik ‘m er weer vanaf.
  Als je op Google zoekt naar sensorhouder dan kom je ze wel tegen. Ik heb soms ook irritatie, vooral met dit warme weer. Zorg dat je de plek waar je sensor komt te zitten goed ontsmet met alcohol en je kan het bandje ook gerust een paar dagen dragen zonder de medtronic pleisters.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.