Huisregels

Op DiabetesTrefpunt delen mensen met diabetes kennis, ervaring en tips over het leven met diabetes.
Diabetesvereniging Nederland (DVN) faciliteert het DiabetesTrefpunt omdat wij geloven dat mensen in hun leven met diabetes veel aan elkaars ervaringen en tips hebben.

Dagelijks zijn er community managers of moderatoren actief. Om te zorgen dat het platform voor iedereen interessant en waardevol blijft, hanteren we een aantal huisregels:

DiabetesTrefpunt voor iedereen

De community is er voor iedereen die met diabetes te maken krijgt. Iedereen mag meelezen. Wil je je eigen kennis en ervaring delen? Graag natuurlijk. Maak dan een account aan.

Geen medisch platform

Realiseer je dat de meeste deelnemers op dit platform geen medische opleiding hebben gevolgd. Volg nooit een advies blindelings op. Realiseer je dat ieder mens met diabetes uniek is en raadpleeg bij medische vragen altijd je eigen zorgverlener.

Bescherm de privacy van anderen

Privacy is voor veel mensen met diabetes heel belangrijk. Niet iedereen wil zaken over zijn of haar gezondheid bekend maken en dit dient te allen tijde te worden gerespecteerd. Noem geen namen, adressen, emailadressen en/of telefoonnummers van personen op het platform. Maak ook geen informatie openbaar welke afkomstig is uit privégesprekken of -berichten.

Bescherm je eigen privacy

Je bent op het forum herkenbaar met je gebruikersnaam. Wij adviseren om niet je eigen naam te gebruiken, maar een alias. Je kunt je gebruikersnaam niet meer wijzigen. Je andere gegevens kun je altijd aanpassen in je profiel. Lukt dat niet, mail dan de moderator op moderator@dvn.nl om je hierbij te helpen.

Realiseer je dat de informatie op internet staat en dus door anderen (en door bijvoorbeeld de zoekmachine van Google) terug gevonden kan worden. Denk dus altijd goed na over welke informatie je over jezelf wilt prijsgeven.

Wees opbouwend

Achter iedere virtuele reactie schuilt een écht mens; wees vriendelijk voor elkaar. Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wilt worden. Discriminatie, seksisme, racisme of beledigende, respectloze, hatelijke, denigrerende, lasterlijke of schokkende taal of mededelingen worden niet getolereerd.

Wees zorgvuldig

Blijf in je reactie bij het onderwerp van de vraag en houd je reactie bondig. Berichten en reacties die off-topic zijn, medische adviezen of onjuiste informatie over de diagnose en behandeling van diabetes zijn niet toegestaan.

Geen promotie

Plaats geen tekst die bedoeld is ter promotie van producten (waaronder medicijnen, lancetten, pennaalden en infuussets of andere medische hulpmiddelen), websites of diensten. Plaats evenmin (hyper)links naar andere websites, bijvoorbeeld met als doel het maken van reclame voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden of het oproepen tot deelname aan onderzoeken of het tekenen van petities.

Banners

Onderaan de pagina staan banners van adverteerders. Neem voor het plaatsen van advertenties, contact op met DVN: info@dvn.nl.

Oproepen

Het onderdeel www.diabetestrefpunt.nl/oproepen is bedoeld voor oproepen van externe organisaties, onderzoekers, studenten en partners van DVN. Zowel commerciële als niet-commerciële partijen mogen onder ‘Oproepen’ verzoeken plaatsen. Deze komen niet in de lijst met actieve onderwerpen. Je kunt via ‘Oproepen’ de verzoeken bekijken en beoordelen of je op een oproep wilt ingaan. De moderatoren van het forum hebben uiteraard het recht om oproepen te verwijderen als de inhoud schadelijk is voor mensen met diabetes.

Overtreding huisregels

Bij overtreding van de huisregels kan de moderator bijdragen wijzigen of verwijderen of de betreffende deelnemer een ban opleggen.

Merk je dat een deelnemer zich niet aan de huisregels houdt?
Meld ons dit dan op moderator@dvn.nl of rapporteer het topic door op de button te klikken.

We wensen je veel plezier op het DiabetesTrefpunt!