Over DiabetesTrefpunt

1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Diabetesvereniging Nederland behartigt hun belangen. Als ervaringsdeskundigen weten we: de beste tips over leven met diabetes krijg je van lotgenoten. Zij weten hoe het is, kennen de nare kanten van de ziekte, maar kennen ook de gouden tips.

Op DiabetesTrefpunt helpen we elkaar voluit te leven met diabetes. Lees waarom anderen zich aanmeldden voor DiabetesTrefpunt:

 • Leer nieuwe dingen
 • Help anderen
 • Voel herkenning: je bent niet alleen!
 • Krijg bruikbare tips
 • Bespreek je problemen anoniem
 • Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden

Meld je nu aan en help elkaar voluit leven met diabetes!

Welkom op onze community!

Welkom op onze community! Heb je te horen gekregen dat je diabetes hebt? Heb je vragen over hoe het leven met diabetes eruit ziet? Of ben je een doorgewinterde ervaringsdeskundige die graag anderen helpt? Lees op je gemak eens de nieuwe berichten en antwoorden op DiabetesTrefpunt door, of plaats je eigen bericht.

Je hebt alleen een account nodig, je hoeft geen lid van Diabetesvereniging Nederland te zijn om mee te praten op DiabetesTrefpunt. Het mag natuurlijk wel.

 

Hoe werkt het op DiabetesTrefpunt?

Wil je berichten plaatsen of reageren op berichten van anderen dan heb je een account nodig en moet je ingelogd zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord. Voor alle deelnemers van het DiabetesTrefpunt gelden de Huisregels & Algemene Voorwaarden

Aantal actieve leden

8160

Aan de slag! Een paar tips

 1. Is je profiel naar wens? Klik op je gebruikersnaam rechts bovenin je scherm om je profiel te zien. Bij Profiel bewerken – Publieke bio kun je iets vertellen over jezelf wat anderen mogen lezen (geen privacygevoelige informatie). Je mag hier ook een profielfoto uploaden. Ook vind je hier het overzicht naar al je berichten, reacties en geabonneerde onderwerpen.
 2. Zoek of er al gesprekken zijn over waar je meer over wilt weten. Dit kan o.a. door te zoeken op trefwoorden, op onderwerp of berichttag (rood blokje met trefwoord onderaan een bericht).
 3. Als je bepaalde forumonderwerpen of gesprekken wilt volgen, kun je je hierop abonneren met de Volg-knop.
 4. Een nieuw bericht plaatsen of vraag stellen? Ga naar www.diabetestrefpunt.nl/vraag.
 5. Reageren op een gesprek? Met de knop ‘Plaats je reactie’ reageer je op degene die de 1e vraag stelt. Of reageer op iemand anders in het gesprek met de knop ‘Reageer’. Waardeer je een bijdrage? Gebruik dan onze Waardeer-knop. Zie je spam of ongewenste activiteiten? Dan kun je de Rapporteer-functie gebruiken.
 6. Bij het aanmaken van een reactie of je bericht kun je met html-code extra elementen invoegen in de tekst. Het resultaat zie je nadat je het bericht hebt verzonden, dus niet direct. Je kunt je bericht altijd nog een keer bewerken met ‘Bewerken’. De tekst maak je vet of cursief met de knoppen boven het tekstveld (b) = vet en (/i) = cursief. Je kunt o.a. opsommingen maken met de ul knop in combinatie met li = bullets of ol = nummers. Links in je bericht of reactie kun je invoegen met de link-knop.
 7. Het DiabetesTrefpunt is niet direct geschikt voor afbeeldingen of filmpjes, uitgezonderd van je profielfoto. Dan wordt de site te langzaam voor iedereen. Je kunt ze wel invoegen als je een url plaatst van een andere website. Zoals IMGBB die de afbeeldingen voor je kan opslaan of filmpjes via YouTube. Let op: als je dit doet, wissel je gegevens uit met deze websites. Het DiabetesTrefpunt is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van deze andere websites, zie ons privacybeleid.

Veel plezier op het DiabetesTrefpunt!

Nog vragen, opmerkingen of tips? Mail dan de moderator.

Op zoek naar algemene informatie over leven met diabetes? Deze is te vinden op de site van Diabetesvereniging Nederland (DVN).