Home Forums Bloedsuikerwaarden Afwijkende waardes freestyle libre Reageer op: Afwijkende waardes freestyle libre

  • Wallie

Opzich herken ik ook wel enkele missers. Enkele tips voor diegene die hier tegen aan lopen:

1) plaats de sensor altijd in een periode waarin je suikers redelijk stabiel zijn. Dus niet een nieuwe sensor plaatsen nadat je flink hebt gesnoept bv. Volgens mij wordt dit ook genoemd bij Abbott. Met flinke schommelingen kan volgens mij de meter niet echt snappen hoe hoog je bent ingesteld.

2) gebruik een app op je mobiele telefoon (wel eentje die NFC ondersteunt). Controleer in jouw app store of de librelink beschikbaar is. Het kan zijn dat jouw mobiel niet goed met de sensors werkt. Met een andere app, zoals glimp/ Spike of XDrip kun je de metingen kalibreren. Dit betekent dat je bij een stabiele hoge of lage waarde dit kunt meegeven aan de waardes van de sensor. Vaak gaat de betrouwbaarheid dan omhoog.

3) het gebruik van paracetamol is volgens mij van invloed op de sensor. Een alternatief is er niet goed, maar kijk of het lukt om hier de dosering bv van te verlagen en of dit effect heeft op de betrouwbaarheid.

4) bij twijfel zou ik altijd nog even controleren hoe het _echt_ zit met de suikers. Als ik twijfel of niet snap waarom ik hoog of laag zit, doe ik ter controle altijd een vingerprik. De eerste 24 uur of de laatste paar dagen zijn zoals gezegd het minst betrouwbaar.