Home Forums Ouder van een kind Plekje geven Reageer op: Plekje geven

Sinds 1,5 jaar heeft onze dochter van 11 jaar (bijna 12) Diabetes type 1. Zij is de oudste van onze vier dochters. Ook ik heb er moeite mee om Diabetes een plekje te geven, en om te gaan met alles wat erbij komt kijken. Verdriet, emoties, angst, onzekerheid. Maar ook het niet willen meten, niet het infuusje van de pomp willen wisselen, kh moeten tellen en de tijd en aandacht die je soms niet aan de andere kinderen kan geven omdat je weer met de diabeteszorg bezig bent…. Onze dochter doet zelf haar best om alles te bolussen en werkt meestal echt wel mee, maar soms is ze er echt klaar mee wat ik heel goed kan begrijpen. Begeleiding uit het ziekenhuis is echt top, maar soms kunnen zij schommelende waardes ook niet verklaren. Komend schooljaar gaat ze naar de middelbare school. Zij heeft er veel in in (gelukkig!), ik vind het loslaten echt lastig….Daarnaast staat de puberteit vlak voor de deur, wat gaat dit doen met haar waardes?
Ik merk ook dat mensen in de omgeving vaak geen idee hebben wat voor impact het heeft op een kind, en op je gezin als er iemand is met Diabetes. Hier loop ik nogal eens
tegenaan-:) Ik zou graag contact hebben met ouders dit dit ook zo meemaken om te horen hoe zij met bepaalde dingen omgaan.