Home Forums Nieuw met diabetes Ervaring met diabetes type 2 omkeren? Reageer op: Ervaring met diabetes type 2 omkeren?

  • Ivanna

Ik heb al zo’n jaar of acht diabetes 2, ben wel wat kilo’s afgevallen, maar blijf op 2 metformines. Mijn huisarts is daar heel tevreden over. Hij zegt dat de meeste mensen op den duur toch meer medicijnen moeten gebruiken.
Ik doe erg mijn best met voeding, scherp mijn dieet regelmatig aan, hoewel ik ook wel eens een tijdje in een dip zit. Altijd maar apart koken valt niet altijd mee.
Maar zolang ik thuis ben gaat alles eingelijk prima. Ik eet nog wel een snee brood en ‘smorgens wat havermout, en bij het avondeten een lepel, rijst, pasta(alles volkoren uiteraard) of een aardappel. Verder heel veel groenten.
Met tussendoortjes was nog veel te winnen, daar werk ik nu volop aan. Helaas gaat het bewegen even wat minder, ik hoop dat ik snel weer intensief kan wandelen, want dan hoop ik weer wat af te vallen. Elke kilo is winst.
Ronduit vervelend is ergens op visite gaan. Altijd gezeur. Als ik iets afsla ben ik ongezellig, of kennen ze iemand met diabetes die “gewoon alles eet”. Als ik iets uit wil leggen ( waar ik eigenlijk al lang geen zin meer in heb, ik heb het liever over iets leuks) snappen ze het vaak toch niet.
Dus wat rest is vaak bot uit de hoek komen. Dat moet dan maar, heb ik besloten.
Als een van de kinderen of kleinkinderen jarig is, eet ik wel een stukje taart. Ze bakken zelf, en vaak minder zoet dan in de winkel. En ik zeg tegenwoordig: “ ik wil wel een stukje, als ik het zelf af mag snijden”. Anders krijg ik toch weer een groot stuk, en je moet wel héél erg sterk in je schoenen staan om dan de helft te laten staan ;)