Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoe meer ik insuline (Lantus) spuit hoe hoger de bloedwaarde (nuchter: 13,0) Reageer op: Hoe meer ik insuline (Lantus) spuit hoe hoger de bloedwaarde (nuchter: 13,0)

  • Wallie

De opname van de meeste langwerkende insulines zijn getest op mensen die goed zijn ingesteld en waarschijnlijk niet hele grote hoeveelheden insulines gebruikten.

Bij grote hoeveelheden insuline kan de opname trager zijn dan bij kleinere hoeveelheden. Dit doordat de hoeveelheid insuline onder de huid groter is en er een reservoir ontstaat. Het advies is dan ook altijd om bij hogere hoeveelheden insuline dit te splitsen (volgens mij rond de 40 eenheden). Let op mocht dit de eerste keer zijn dat je de insuline gaat splitsen overleg dan met je zorgverlener. Waarschijnlijk heb je dan ook minder nodig om een grotere piek te voorkomen.

Ondanks deze werking kunnen er nog tal van andere redenen zijn waarom je meer nodig hebt. Bijvoorbeeld door meer aanmaak suikers door je lever, bij zwangerschap zoals al genoemd en ziekte/infecties om maar wat te noemen.