Home Forums Ouder van een kind Zoon met autisme en Diabetes type 1 Reageer op: Zoon met autisme en Diabetes type 1

  • Ben42

Hallo Wilie,

Allereerst, ik kan niet kijken het het hoofd van je zoon. Dat wat ik hier schrijf zou dus helemaal niet van toepassing kunnen zijn. Lees dit verhaal dus met enige omzichtigheid.

Heel globaal gezegd houden mannen best wel van technische gadgets, vaak geldt dit ook voor jonge mannen (lees kinderen). Soms maakt het helemaal niet uit wat de functie van het apparaat is of hoe functioneel het is als het apparaat maar een hoog ‘glimmergehalte’ heeft. Deze voorliefde voor gadgets zie je b.v. terug in veel films, maar ook in het dagelijks leven van mensen. Het weergeven van een werkelijkheid via een gadget wordt soms wel een hoger gewaardeerd dan direct de wereld waarnemen.

Wat heeft dit bovenstaande verhaal nu met je zoon te maken. Vanuit de diabetes wereld, is de pomp helemaal niet aantrekkelijk, je ziekte wordt nog zichtbaarder, terwijl je je ziekte probeert te verbergen. Die pomp voegt dus niet toe aan je welbevinden.
Echter weet je de pomp te associeren met de moderne gadget wereld (eigenlijk zien als een stuk speelgoed), dan wordt de pomp een stuk aantrekkelijker. Om dit te bereiken hoef je niet de functionele voordelen van de pomp in beeld te brengen, waarschijnlijk juist niet, maar het coole gehalte van de pomp.

Hiervoor zul je dan iemand moeten vinden die een hoog gadget gehalte heeft, zaken als gamecomputers, fotografie spullen, sportequipment (b.v. action cam) en hierdoor een ‘coole’ uitstraling heeft. En daarnaast ook een pomp heeft, zodat de pomp meer geassocieerd wordt met iemand met veel gadgets en minder met een ‘behandelmethode’. Hierbij moet wel eerst de persoon met de vele gadgets gepresenteerd worden en pas later dat deze persoon ook een pomp heeft.

Zoals al gezegd, misschien helemaal onzin wat ik schrijf, of op jullie zoon niet van toepassing en daarbij ook nog eens lastig te realiseren.
Maar de pomp zien als een stuk speelgoed i.p.v. een functioneel apparaat, zou volgens mij bij een aantal kinderen (en volwassenen) wel helpen.

Vriendelijke groet,
Ben
(Een oude man die net doet alsof hij een coole gadget aan zijn riem heeft hangen.)