Home Forums Nieuw met diabetes Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst) Reageer op: Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst)

Een update mbt de MM zoals ie genoemd wordt door de meeste gebruikers.

Tja. Waar zal ik eens beginnen. Het heeft nogal wat voeten in de aarde. In alle eerlijikheid zou ik het niemand aanraden de MM aan te schaffen. Het is duur en echt alleen geschikt voor mensen die met zeer grote regelmaat binnen streefwaarden zitten en dan ook voor langere tijd op hetzelfde niveau.

Dat wist ik niet, anders had ik het nooit aangeschaft. Ik had me beter moeten inlezen. Ik dacht alleen maar; ‘wat fantastisch, een alarmfunctie die me kan waarschuwen bij snelle dalingen en extreme hypoers!’.

Ja, was het maar zo gemakkelijk. Nee dus; de MM moet gekalibreet worden en dat kan dus alleen als je aan bovengenoemde feiten kunt voldoen. Dat heb ik, in de 38 jaar dat ik T1 heb, nog nooit gedaan.

Zoals het bij mij nu (niet) werkt; De FSL geeft al afwijkende waarden van de bloedmeting. Dat heb ik inmiddels maar geaccepteerd, wat moet je anders, terug naar 15 keer bloedprikken per dag? Nee.

de MiaoMiao doet er een flinke schep afwijkingen bovenop in mijn geval. Omdat ik nooit stabiel ben en nauwelijks binnen de streefwaarden blijf.

Het instellen van de MM is best lastig, dat heb ik zelf gemerkt en lees ik ook veel op de verschillende fora. De mogelijkheden wat betreft de alarmfunctie zijn best uitgebreid, maar nogmaals, voor mij, met instabiliteit en schommelingen, niet bruikbaar.

Ik zou iedereen willen aanraden zich goed in te lezen alvorens tot aanschaf over te gaan. En zoals @aanmelder schrijft, er komt een nieuwe versie FSL met alarmfuncgtie op de markt. Of de kosten (voor mij) dan weer hoger zullen uitvallen, het blijft absurd dat ik ‘m niet vergoedt krijg, dankzij een HBa1C van 63. Ik ben daar steeds vaker boos over maar vooral moedeloos. Ik ondervind nu al veel last van complicaties en ben, in alle eerlijkheid, enorm bang voor de toekomst. Ik was ooit heel positief, toen ik jonger was: “alles kan en ik ben totaal niet afhankelijk van.” schreef ik ooit ergens. Als ik van tevoren had geweten hoe ik er nu bij zit….

Een ieder moet natuurlijk voor zichzelf besluiten wel dan niet over te gaan tot aanschaf MM. Mijn tip; lees je goed in en stel jezelf de vraag of het je gaat helpen of dat je er, net als ik, alleen maar meer gefrustreerd van gaat raken…