Home Forums Voeding Wat moet ik eten/drinken bij een hypo? (liever geen cola enz.) Reageer op: Wat moet ik eten/drinken bij een hypo? (liever geen cola enz.)

  • BertR

Als je al in een hypo zit, dan zijn dextro, ranja of carvam cevitam (uiteraaard niet de suikervrije) de beste methoden om snel de glucosespiegel te verhogen.
Maar dan ben je er nog niet. Vooral de middag is voor veel diabetici lastig, ook voor mij.
Wij lunchen immers tussen 12:00 – 13:00 uur en het avondmaal staat voor de meesten tussen 17:30 – 18:30 uur op tafel. Dat is een vrij lange periode die, als je daarin ook langdurig wandelt, vrijwel niet zonder hypo dreiging kan worden doorstaan. Ik denk dat het voor jou beter zou zijn om een pak crackers of iets dergelijks mee te nemen en bv om het uur een cracker te nemen. Houd er rekening mee dat het 20 – 30 minuten duurt voordat een crackers door het lichaam is omgezet in bloedsuikers, dus niet wachten op de eerste signalen van een hypo, maar anticiperen en bijvoeren. Wat extra bloedjes prikken om de dertig minuten levert waarschijnlijk voldoende inzicht in het verloop van je glucosespiegel.

Groeten,
Bert