Home Forums Voeding Diabetes type 2 – wat eten jullie dan wél ?? Reageer op: Diabetes type 2 – wat eten jullie dan wél ??

  • Olav

Hoi Fenice,

Veel bakkers en supermarkten hebben tegenwoordig Koolhydraat beperkt brood. De een smaakt beter dan de ander, maar dat is een kwestie van uitproberen wat jij het lekkerste vindt.
Daarnaast ontbijten met een eitje, of wasa vezelrijk crackers.

Yoghurt kan je ook lekkerder en voedzamer maken met een klein handje ongezouten noten die je even door een vijzel haalt en/of 2 eetlepels rode vruchten (Jumbo diepvries). Pak dan ook de volle yoghurt ipv de magere of de Griekse yoghurt 10%. Dat vult beter als magere yoghurt of magere kwark. Als je yoghurt of kwark te zuur vindt kan je er ook wat druppels zoetstof of een klein scheutje Slimpie er doorheen mengen.

Als lunch eet ik meestal salade/rauwkost en een beker yoghurt met vers fruit. Soms aangevuld met een gekookt ei of een plak brood met roomboter.

Mijn avondeten is voornamelijk kip, kalkoen, rund met veel groenten. Vaak komt het uit op roerbakken. Soms ook experimenteren met onbekendere zaken als wortel-peterselie of nasi van bloemkoolrijst. Er is genoeg te variëren en lekker te eten zonder brood, aardappels en rijst.

Ik weet niet of je op Facebook zit, maar daar heb je een groep genaamd ‘Koolhydraatbeperkt levensstijl / dieet’ met meer dan 100.000 leden. Dit is eigenlijk een groep voor/door/met mensen die met deze levensstijl af willen vallen, maar ook met diabetes vind je hier een hoop inspiratie. Als diabetes patiënt moeten we immers op de koolhydraten letten die we tot ons nemen. (of ook af moeten vallen zoals ik.)

Succes!
Olav