Home Forums Hulpmiddelen minimed 640G drama Reageer op: minimed 640G drama

  • Ben42

Hallo samv,

Als ik je verhaal lees, zit het probleem met name in de sensor. Nu snap ik dat pomp en sensor gekoppeld zijn, dus als de pomp aangestuurd wordt door de sensor dat je ongewenste toestanden krijgt.

Als je ook problemen met de pomp hebt, licht dat dan even toe.

Sensoren (en dat geld ook voor bloedglucose sensoren), hebben altijd een marge waarin ze werken. Helaas is het voor glucose sensoren zo dat er de afwijkingen soms veel groter zijn dan acceptabel of praktisch is. Bloedglucose sensoren zijn de laatste jaren heel erg verbeterd en daarmee merk ik niet meer dat ze voor mij significante afwijkingen hebben.

Met de glucose sensoren (zelf gebruik ik de FreeStyle) is het helaas zo dat (bij mij af en toe) de gemeten waarden niet overeenkomen met b.v. een bloedglucose meting.

Volgens mij (maar wie ben ik ?), zou je gewoon de pomp kunnen blijven gebruiken. Daarnaast zou je een kunnen proberen of de FreeStyle libre wel ‘redelijk’ correcte waarden voor je geeft. Je hebt dan in ieder geval de indicatie of een andere sensor voor jouw wel geschikter is.

Met je hypo-unawareness los je er niet mee op, dat begrijp ik, maar misschien kun je dan verder kijken naar closed-loop systemen. Of in ieder geval een betere controle houden over je bloedsuikers.

Natuurlijk brengt dit kosten met zich mee, maar de kosten van de FreeStyle zijn overzichtelijk, zonder al te veel kosten te maken kun je die sensor proberen. Natuurlijk is dat geen ‘complete’ oplossing.
Er zijn ook andere sensor systemen, echter de instapkosten daarvan zijn flink wat hoger, even uitproberen van een dergelijk systeem is dan kostbaar. (B.v. Dexcom)

In het kort:
Kun je aangeven wat het probleem met je pomp is ?
Kun je (tijdelijk) een Free-Style Libre proberen ?
Een duur alternatief, tijdelijk een ander sensor systeem proberen ?
Dus eerst eens kijken of er iets is dat wel werkt, zonder onmiddellijk over te stappen.

Houd ons op de hoogte, veel mensen zijn gedesinteresseerd in dergelijke materie.

Vriendelijke groet,
Ben