Home Forums Hulpmiddelen FSL problematiek met allergische reactie nieuwe negatieve response abbot Reageer op: FSL problematiek met allergische reactie nieuwe negatieve response abbot

  • Ben42

Dank je wel voor dit bericht.

Van dit bericht worden we niet blij. Zelf gebruik ik momenteel Tegaderm en skintaq onder mijn Libre sensor en ben daar redelijk tevreden over. Dus ik blijf dat doen. En voor anderen zal dat voor eigen uitgevonden methoden ook zo zijn. Helaas is het zo dat daarmee adviezen voor trucjes, technieken, middelen om irritatie te voorkomen allemaal in het domein vallen van niet ondersteund door Abbott. Er zijn veel mensen met allergie of irritatie klachten over de FreeStyle, even zoeken op dit forum levert daar veel voorbeelden van op.

Verder is het zo dat ze aangeven dat ze geen sensors meer vervangen wegens huidirritatie. Daar zijn ze duidelijk in. Hoe het zit met vervanging van sensoren die niet voldoen is niet helemaal duidelijk, maar het kan zijn dat als je een niet ondersteunde methode gebruik dat ze niet zullen vervangen. (B.v. een sensor die structureel te laag aangeeft).

Jammer dat het eerste duidelijke bericht dat ze geven, want tot nu toe waren ze altijd ‘wazig’, een zo’n negatief bericht is.

Wat betreft de kosten van de materialen die je nog over hebt, regelmatig vragen mensen hier om sensoren ter overname. Volgens mij is het niet een heel groot probleem om de sensor (en reader) door te verkopen.

Nogmaals dank je wel voor ons op de hoogte brengen.
Vriendelijke groet,
Ben