Home Forums Lichamelijke complicaties jeukende huid, tinteling in been, misselijkheid, transpireren Reageer op: jeukende huid, tinteling in been, misselijkheid, transpireren

  • Ben42

Bij Diabetes komen deze klachten wel voor, maar deze klachten komen niet uitsluitend bij diabetes voor. En de klachten behoren niet typisch bij beginnende diabetes.

Wat bij diabetes vrijwel altijd voorkomt is: Veel plassen, dorst en vaak ook schimmelinfecties.

Diabetes is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk, goedkoop en snel te ‘indiceren’. Een vingerprikje en wat bloed op een bloedglucose meter en je hebt een redelijke indicatie of je diabetes hebt of niet. Waarbij als je een hoge bloedsuiker hebt er meestal wel wat gedetailleerder onderzoek volgt.
Een gezond iemand heeft meestal een bloedsuiker onder de 6. Een bloedsuiker tot aan 8 wordt nog als ‘redelijk’ gezien. Maar de meeste diabeten hebben vaak een bloedsuiker die veel hoger is dan 8 en er wordt dan meestal ook niet meer getwijfeld.

Ben
Let op, dit is het internet, ik ben geen arts, berichten op het internet zijn niet altijd even betrouwbaar of informatief. Lees ook dit bericht met gezond verstand.