Home Forums Vakantie Basic kamperen met insuline Reageer op: Basic kamperen met insuline

  • Ben42

Insuline mag niet bevriezen, dat lijkt mij geen probleem in Frankrijk in de zomer.

Insuline verliest wel potentie indien het warm wordt bewaard, maar die achteruitgang van potentie is ‘relatief’ gering. **) Volgens mij is dus 3 weken kamperen in de zomer in Frankrijk geen probleem.

Met de insuline relatief goed geïsoleerd te bewaren kun je de temperatuur van de insuline gemakkelijk onder de 20 graden houden.

Mogelijkheden hiervoor zijn:
Frio koeltasje. Het Frio tasje houd prima koel. (De claim dat het Frio tasje afkoelt is overigens niet waar). Het Frio koeltasje werkt door het tasje onder te dompelen in koud water. Het tasje warmt dan zelfs in zeer warme omstandigheden maar zeer langzaam op. In Griekenland in de volle zon, met het tasje opzettelijk in de zon gelegd, was de opwarming na uren slechts 2 a 3 graden.

In een auto kun je door de insuline tussen je bagage, je insuline ‘relatief’ koel houden. Tussen kleding en in de volle zon, wordt de insuline niet echt warm. Deze methode heb ik wel eens gebruikt met een dagje pretpark waarbij de insuline in de auto bleef in de volle zon. middenin de bagage, bleef de temperatuur ‘redelijk’ stabiel. Temperatuur in de auto rond de 60 graden, insuline in de bagage rond de 26 a 27 graden. In een Friotasje kan de temperatuur dan onder de 20 graden blijven.
Er zit wel wat verschil in verschillende insulines.

Dit is allemaal praktijk ervaring en deze kan natuurlijk variëren. Bovendien vertrouw niet zomaar mijn berichten op het internet.

Ben

**)
Alleen als je superkritisch bent zou je het verschil in achteruitgang van de potentie kunnen merken, ik heb het nog nooit waargenomen.