Home Forums Hulpmiddelen minimed 640G drama Reageer op: minimed 640G drama

  • samv

Ik kalibreer mijn sensor nuchter in de ochtend en dan voor de avondmaaltijd en voor het slapen gaan. altijd als er geen daling of stijging in mijn suiker zit. dit is hoe het mij is uitgelegd door een medewerker van medtronic.
De isig waardes van mijn sensoren zijn altijd goed.
Toch krijg ik bij meer dan de helft van de sensoren voortijdige uitval . meestal na 3 dagen met de melding “sensor werkt slecht , vervang sensor)
Ook heb ik vaak dat de afwijking ten opzichte van BG veel en veel te groot is. laatst een suikerwaarde van 12,5MMol volgens mijn sensor en 4,5MMol volgens de vingerprik! Een afwijking van 8 mmol is in elk opzicht onacceptabel.

Het bizarre vind ik dat vanuit het ziekenhuis wordt gezegd “ach meneer dat is helemaal niet gevaarlijk, want u mag sowiezo bij bolussen voor een te hoge suikerwaarde niet uitgaan van de sensor, maar moet dat altijd aan de hand van een vingerprik doen”

Volgens deze logica heeft het hele smartguard systeem van medtronic dus geen zin, want je mag immers nooit van de sensor uitgaan?
In mijn voorbeeld : de sensor meet snachts 12,5 mmol. dus mijn basaal loopt gewoon door, terwijl ik in werkelijkheid op 4,5mmol zit en de basaal eigenlijk uit gezet had moeten worden..

Ik heb de huisarts fotos laten zien van deze afwijkingen en hij vind het zeker iets wat tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden.

In ieder geval gaat mijn medtronic pomp nu retour en sta ik op de lijst om een Tslim X2 pomp te gaan gebruiken met een dexcom G6 sensor.

Tot die tijd kan ik helaas niet zwemmen, iets wat voor mij essentieel is vanwege mijn dunne vezel neuropathie en hartproblematiek.