Home Forums Bloedsuikerwaarden bloedsuikerspiegel dat vreemd Reageer op: bloedsuikerspiegel dat vreemd

  • Ben42

Mooie waarden voor iemand met diabetes 2. ’s Ochtends kan het voortkomen uit het Simogy effect en dan is 7.5 heel acceptabel. Door activiteit (en wellicht medicatie) de waarde op 5.1 en 5.2 houden is mooi.

Licht voelen in het hoofd kan vele oorzaken hebben, ook niet gerelateerd aan diabetes. Wat mogelijk is, is als je een hoge bloedsuiker hebt en je zakt, dat je hypo gevoelens hebt, terwijl je nog steeds een voldoende hoge bloedsuiker hebt. Of dit ook voorkomt bij het zakken van een 7.5 naar een 5.1 weet ik niet. Dit vind ik namelijk een kleine daling. **)
Als je bij het zakken van een 7.5 naar een 5.1 dit al als een hypo voelt, dan ben je volgens mij extreem gevoelig voor dalen van de bloedsuiker. Misschien is dit te testen om bij een dergelijke situatie 1 of 2 dextro tabletten te nemen en kijken of het gevoel daardoor verdwijnt.

Zelf is mijn gevoel ook wel eens afhankelijk van wat ik denk en dat komt niet altijd overeen met wat ik meet. Ik voel me ook wel eens licht in het hoofd, vervolgens meet ik, blijkt dan dat ik een voldoende hoge bloedsuiker heb, dan voel ik met ineens niet meer licht in mijn hoofd.

Alles wat ik schrijf zou misschien wel waar kunnen zijn, maar het kan ook zijn dat het allemaal onzin is. Wees dus voorzichtig met alle adviezen, vooral met adviezen die online worden gegeven. (Ook de adviezen van mij).

Vriendelijke groet,
Ben

**)
Mijn eerste hypo’s voelde ik bij een waarde van ruim boven de 8, maar dat was kort na de diagnose waarbij ik van een maand lang heel hoog weer in de normale range kwam.