Home Forums Hulpmiddelen Ervaring met de Freestyle Libre glucose sensor (FSL) Reageer op: Ervaring met de Freestyle Libre glucose sensor (FSL)

Over de Freestyle Libre. Zelf ruime ervaring met deze vorm van controle. Zelf ben ik diabetes patient type 2. Freestyle heb ik meerdere malen gebruikt in het verleden en de laatste keer 2 weken terug ( net van mijn arm gehaald) Nog geen enkele keer heb ik mee gemaakt dat de censor van mijn arm viel of dat hij niet goed zat. Wat zeker een punt van aandacht is dat het gedeelte waar de censor op de arm moet komen, goed schoon gemaakt wordt met de bijgeleverde alcohol doekjes. Goed laten drogen en niet afvegen. Wat mijn ervaringen in het algemeen zijn met Freestyle is dat de censor nog al eens afwijkende waardes geeft vergeleken met de op hetzelfde moment van een vingerprik. Nu is het wel zo dat de Freestyle meet met lichaamsvocht en niet met bloed, dus daar zou zeker een verschil in kunnen optreden. Waardes die verschillen met vingerprik op het zelfde moment van 0 tot 1,5.
Zelf aan een onderzoek mee gedaan van studenten en daar ook aangegeven dat de waardes nogal eens kunnen verschillen. Gelukkig wordt de Freestyle inmiddels vergoed, voor mensen met diabetes type 1 en zwangere vrouwen, vergoed door sommige zorgverzekeraars. Helaas voor de type 2 patiënten, deze moeten ze op eigen kosten aan schaffen. Een goed product als je het vingerprikken even zat ben. Nog een voordeel van de Freestyle is de app voor de telefoon waardoor je de waardes direct af kan lezen. Voor mij zelf doe ik, ondanks dat het gemakkelijk meten is, toch de vingerprik. Mijn waardes met veel sporten, elke dag een uur, en het eetgedrag aanpassen is tussen de 4 en 8,5 over de gehele dag. Mijn insuline heb ik weten terug te brengen van 12 snelwerkende naar 0 en de langzaamwerkende van 20 naar 12.