Home Forums Hulpmiddelen Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor? Reageer op: Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor?

Goedemorgen. Ik heb diabetes2 en ben 62 jaar oud. Diabetes sinds mijn 45ste levensjaar en gebruik/te insuline sinds 2012 nu 7 jaar dus. Vaak gebruik gemaakt van Freestyle libre voor metingen via de censor op de arm. Mee gewerkt aan onderzoek met studenten in samenwerking van Abbot over de werking van de Freestyle Libre om meer verbeteringen aan te brengen. Nu is het zo dat de censor op lichaamsvocht werkt en niet met bloed. Afwijkingen van meters mogen naar mijn weten niet meer bedragen dan 20%. Bij de laatste keer dat ik en dat is nu twee weken geleden, de censor gebruikt heb kwam ik tot de conclusie dat er toch behoorlijke afwijkingen in het meten zaten. 10 minuten voor de censor meting de vingerprik. Deze gaf 5.6 aan terwijl de Freestyle censor 3,9 aan gaf.
5.6 x 20% =1.12. Verschil 5.6-1.12= 4.48. Conclusie een grotere afwijking. Dit komt meerdere keren voor. Ik heb wel eens contact gehad met Abbot maar je kom niet echt verder, daarbij is het voor een diabetespatiënt 2 een dure business met het aanschaffen van een censor a 59,95 Euro. voor mij is het voorlopig de laatste keer dat ik, ondanks het gemak, De censor van Freestyle gebruikt heb.