Home Forums Hulpmiddelen Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor? Reageer op: Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor?

  • Ben42

Voor afwijkingen van bloedsuikermeters wordt vaak de norm van 15 procent aangehouden.
Maar twee meters onderling kunnen meer afwijken, als een meter naar boven afwijkt en de andere meter naar beneden afwijkt kan het verschil dus groter worden. Het verschil tussen 5.6 en 3.9 is behoorlijk groot. Maar een verschil van 4.7 en 5.6 en daarnaast het verschil tussen 4.7 en 3.9 is al niet meer zo heel groot.

Daarnaast is het zo dat de sensor lang niet zo nauwkeurig is als een bloedsuiker meter, gaan we op de individuele metingen af, dan is een bloedsuiker meter veel nauwkeuriger en ook de betrouwbaarheid daarvan is groot.

Echter bij 4 (of 6 metingen) per dag heb je dan nog helemaal geen betrouwbaar beeld van je bloedsuikers over de dag heen. Ook al zijn de individuele metingen exact, dat zegt nog niets over de momenten daartussen.

Met de sensor krijg je een veel beter beeld van je eigen bloedsuikers, waarbij het helaas zo is dat het voorkomt dat de sensor duidelijk flink afwijkt soms bij een enkele meting, maar vaak ook over een langere periode. Vooral de eerst dag en de laatste paar dagen vind ik de sensor minder betrouwbaar.

Het is natuurlijk zaak dat gebruikers van de sensor hier goed van op de hoogte zijn, zodat ze hiermee rekening kunnen houden en niet helemaal blind varen op de sensor.

Vriendelijke groet,
Ben