Home Forums Medicijnen Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar? Reageer op: Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar?

Schrijvers dank voor de relativeringen. Zelf ben ik pas een half jaar diabeet t1. Om over te moeten stappen lijkt me niet het grootste probleem, stel dat ik nu pas gediagnosticeerd zou worden zou ik direct op Abassglar ingesteld worden en niet beter weten.

Maar wat mijns inziens velen voor de borst stuit is de manier waarop men ‘ gedwongen’ wordt om over te stappen. In mijn geval is het zelfs met een leugen meegegeven en ben ik even aardig over de pis. Toen ik een paar weken terug mijn bestelling op ging halen werd er bij het overhandigen van de ‘Lantus’ gezegd “dit is precies dezelfde insuline alleen staat nu de naam van werkzame stof erop omdat dat tegenwoordig moet van de verzekeraars’. Het moge duidelijk zijn dat deze apotheek voor het laatst mijn medicatie geleverd heeft.

Moet nu wel mijn Lantuspen wat langer dan de voorgeschreven, max 28 dagen uit de koelkast, gebruiken. Iemand ervaring met een pen langer gebruiken? Ik wil dit toch eerst even verder uitzoeken voordat ik overstap ondanks dat ik daar ook niet te benauwd over wil doen.