Home Forums Ouder van een kind Wat zijn de consequenties van vaak te hoge waardes Reageer op: Wat zijn de consequenties van vaak te hoge waardes

En wat zijn de gevolgen hiervan?
Hoge bloedsuikers veroorzaken complicaties aan ogen, nieren, zenuwen en hart- en vaten. Dat gebeurt niet direct, maar duurt een langere tijd. Door langdurig hoge bloedsuikers wordt dit proces bespoedigd. Hoe minder hoge bloedsuikers iemand heeft, des te langer het optreden van complicaties uitgesteld of misschien zelfs voorkomen kan worden.

Het verbaast mij dat hij een Freestyle libre gebruikt terwijl hij er niet serieus mee omgaat. Zo heeft dat geen enkel nut.

hoe kn hij alsmaar hoog staan terwijl hij zegt wel te bolussen?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. In dit geval, indien u gelijk heeft en hij inderdaad zijn diabetes niet serieus neemt, dan neemt hij waarschijnlijk niet de moeite om de juiste dosis te bepalen. Misschien gokt hij alleen hoeveel insuline hij moet bolussen of telt hij de koolhydraten niet. Het is ook mogelijk dat instellingen zoals de correctiefactor en de koolhydraatratio niet kloppen, maar dat moet met de behandelaars beproken worden.
Ook bij mensen die hun ziekte wel serieus nemen is het mogelijk dat desondanks de bloedsuikers langdurig hoog zijn. Soms is het erg moeilijk of onmogelijk om de juiste instellingen te vinden. Diabetes is maar in beperkte mate berekenbaar en dat verschilt per persoon. Oordeel daarom niet te snel als iemand constant hoge bloedsuikers heeft.

Heeft iemand tips wat ik hem kan aangeven?
Dat is een moeilijke vraag. Hebt u dit al met uw vriendin overlegd? Wat vindt zij van de manier waarop haar zoontje ermee omgaat? Staat hij open voor advies van zijn moeder? En van u, als nieuwe vriend van zijn moeder?