Home Forums Ouder van een kind Wat zijn de consequenties van vaak te hoge waardes Reageer op: Wat zijn de consequenties van vaak te hoge waardes

Allereerst dank voor uw reactie.
Hier heb ik al erg veel aan en ik zal dit eens goed met hem en zijn moeder die hier erg druk mee bezig is dagelijks bespreken ook.
Hij staat wel en niet open voor advies gezien hij beginnen is met puberen ook. Hij heeft zichzelf een bepaalde manier van omgaan met zijn Diabetes eigen gemaakt en dat maakt het vaak wel lastig hem ergens bewust van te maken. Wat ook vervelend is is dat als hij bijvoorbeeld bij zijn opa en oma gaat slapen hier helemaal minder goed op gelet wordt. Dit baart ons op afstand dan weer zorgen en geeft onrust ook. Los van de consequenties die dit alles met zich meedraagt voor zijn lichaam.
Zijn moeder is overal dagelijks inmiddels op voorbereid en mee bezig ook. Ze heeft erg veel al geprobeerd met bijvoorbeeld lijstjes ophangen op de koelkast en dagelijkse controle op zn waarden en verloop daarvan. Ze let goed op zijn gezondheid, eetpatroon en zijn rust ook gezien hij ADD heeft en dit invloed heeft op zijn waardes ook als hij bijvoorbeeld smiddags heeft gevoetbald. Meten en bolussen op school doet hij ook niet. Alleen sochtends en smiddags rond 15:00uur bij thuiskomst gezien hij er of niet aan denkt of zichzelf ervoor schaamt. Met school is hier inmiddels goed overleg over omdat school hierin kan ondersteunen misschien. Hij staat verder wel open gelukkig voor mij als Bonusvader zijnde en we hebben een goede omgang en soms ook wel een discussie gezien een beginnende puber zijn bonusvader soms maar een zeikerd vind terwijl ik hem juist graag wil helpen ook met zijn diabetes.

Nogmaals dank voor uw reactie!