Home Forums Hulpmiddelen Kaleido gebruikerservaring Reageer op: Kaleido gebruikerservaring

Hoi JaneDoe,

Ook leuk om te zien dat m’n bericht hier boven gevonden en behulpzaam is!

Wat betreft dat laatste punt, dat kan maar of het verstandig is… Je kan je je oude cartridge in een nieuwe pomp zetten, of de cartridge uit je pomp halen en de pomp opnieuw opstarten en “liegen” tegen je handset dat het een nieuwe cartridge is. Alleen heb je dan het probleem dat de handset en pomp niet weet dat er minder insuline inzit (en de insuline is ook al 3 dagen op lichaamstemperatuur). Aan gezien de kaleido gewoon aftelt vanaf 200 eenheden en dit niet meet verder (voor zover ik kan nagaan) kun je dus zonder waarschuwing zonder insuline komen te zitten, niet handig… (wie weet ooit een keertje in een noodgeval wel makkelijk)

Ondertussen ben ik nu een paar maanden aan het pompen en het bevalt super! M’n HbA1c is van 57 naar net onder de 50 nu dus dat gaat prima! En ik ben ook van al mijn spuitplekken op mijn benen en buik af :-) En van zo’n klein pompje op mijn lichaam heb ik de meeste tijd niet eens door dat ik ‘m draag! (al een paar keer dat ik pas de volgende dag onder de douche door had dat ik het oude infuus naaldje was vergeten weg te halen, je voelt er niks van…)

Ik heb wel een aantal keer gehad dat ik de cartridge niet gevuld kreeg en een nieuwe moest pakken, het naaldje van de spuit met insuline kreeg ik dan niet in het vulgaatje van de cartridge. (ongeveer één in de 20 keer ging het mis)

Een ander probleem is dat de pomp niet altijd makkelijk connect met de handset, als dat niet wil lukken dan gebruik ik opnieuw mijn net gebruikte pomp en doe ik wissel ik de volgende dag opnieuw (alleen de pomp niet ook de cartridge en infuusset), dat gaat dan wel goed (2 keer in 4 maanden gebeurd)

Je hebt wel eens onverklaarbaar hoge bloedsuikers, daar ging een waarschuwing van rond vanuit Kaleido. Er word geadviseerd om dan alles te vervangen (pomp, cartridge en infuusset) Ik heb daar ook last van gehad, het viel mij toen op dat het slangetje uit mijn cartridge toen omhoog uit de pomp kwam, Ik heb toen mijn pompje wat gekanteld en toen leek het probleem opgelost. (Als er een luchtbelletje in je cardridge zit verzamelt die dan bij het slangetje volgens mij heeft dat er mee te maken)
Pompje scheef geplakt

Succes met je keuze JaneDoe, ik heb geen ervaring met een andere pomp, maar de Kaleido bevalt mij prima!