Home Forums Blog Proefpersoon kunstmatige alvleesklier: 3 weken geen diabetes! Reageer op: Proefpersoon kunstmatige alvleesklier: 3 weken geen diabetes!

  • BertR

Nou, drie weken lang geen hypo’s en hypers meer, daar zou ik niet al te zeer van uitgaan. De verbetering van de regulering zal met de Inredapomp beslist enorm zijn. Of het zo zal uitpakken als je hoopt, hangt mede af van zaken als insulineresistentie. Ik gebruik al geruime tijd een kunstmatige regeling van de OpenAps groep. Daarbij is echter gebleken dat bij mij de resultaten beduidend minder zijn dan bij de meeste anderen. Die halen met gemak een hbA1c tussen de 38-42 mmol/mol (5,6-6,0%). Zelf kom ik tot dusver niet lager dan 50 mmol/mol (6,7%). Dat is natuurlijk ook best een goede waarde, maar dichter naar de 42 mmol/mol is toch wel beter i.v.m. mogelijke complicaties. Het grote voordeel van een adequate kunstmatige regeling vind ik het beteugelen van hypers. Dat gaat doorgaans er goed. Ook is bij mij het aantal hypo’s aanzienlijk gedaald, maar ze liggen nog altijd op de loer.
Met een Inredapomp zou dat mogelijk ook beter kunnen worden doordat bij een dreigende hypo glucagon wordt toegediend. Dat zorgt ervoor dat de lever opgeslagen suiker in de bloedbaan brengt. Maar in ieder geval zal elke vorm van kunstmatige regeling beduidend betere resultaten kunnen opleveren dan je kunt bereiken met de pen of een conventionele insulinepomp.

Groet,
Bert