Home Forums Medicijnen Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar? Reageer op: Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar?

beste @rodia1 was het maar waar, dat de behandelaar het laatste woord heeft! Dat is helaas in Nederland niet het geval. Er is verschil tussen medische indicatie en vergoedingsindicatie. Iets kan medisch door je behandelaar geïndiceerd zijn maar dan betekent helaas niet dat het dan ook vergoed wordt.
Het enige wat OHRA hier lijkt toe te zeggen is dat als Abasaglar medisch niet verantwoord wordt bevonden door de behandelaar dat ze dan kúnnen afwijken van hun preferentiebeleid. De vraag is of de behandelaar wil verklaren dat het onverantwoord is om Abasaglar te gebruiken en vervolgens is het nog maar de vraag of OHRA ook werkelijk gáát afwijken van hun preferentiebeleid. Wat je hier wel aan kunt zien, is dat de verzekeraar heeft veroorzaakt dat alle behandelaars het heel druk gekregen hebben met het begeleiden van patiënten en het schrijven van indicaties. Heeft iemand wel eens uitgerekend wat al die consulten allemaal kosten, en dat voor iets dat niet eens goedkoper is?