Home Forums Ouder van een kind Zoon van 19 heeft al geruime tijd hoge hbcA1, lichamelijk een wrak Reageer op: Zoon van 19 heeft al geruime tijd hoge hbcA1, lichamelijk een wrak

Praten met andere ouders is sowieso verstandig, Bietje. En het hier delen is een goede stap!
En misschien dat zij een keer andere jongeren met diabetes kan ontmoeten? Dat helpt ons vaak enorm om weer ff gas te kunnen geven… Misschien kennen wij in jullie plaats iemand van haar leeftijd met diabetes die we kunnen koppelen, als ze dat zou willen. Je mag jong@dvn.nl mailen als je denkt dat je dochter dat wil.

Wij vinden het ‘gezeik’ van ouders over onze diabetes trouwens vaak ontzettend irritant. We willen zelf keuzes maken. Maar wat jij beschrijft gaat wel een stuk verder. Wat zegt de huisarts? Heeft ze misschien een vriendin die ze eens mee wil nemen naar de dvk? Kun je zelf met je gezin misschien een gezinssessie doen?

Het klinkt een beetje als een diabetes burnout. Ze zal zélf moeten accepteren dat ze (voorlopig) niet te genezen is en er nu het beste van moet maken. Als ze iets volwassener is zal het misschien makkelijker gaan, maar ja, nu heeft ze er duidelijk he le maal geen zin in om de diabetesdraad op te pakken. Klote voor d’r. Succes met z’n allen!