Home Forums Hulpmiddelen afwijkende waardes metingen Freestyle reader en app Reageer op: afwijkende waardes metingen Freestyle reader en app

  • Ben42

Zijn er meer mensen met dit ‘probleem’..?

Verschillen heb ik wel waargenomen. Maar ik heb dit nooit als probleem ervaren. De data van de sensor wordt in relatief ruwe vorm doorgegeven aan het lezende apparaat, het lezende apparaat bepaald vervolgens wat een overeenkomende bloedsuiker waarde zou ‘kunnen’ zijn. En inderdaad de reader doet dat anders dan de app.

Wat ook zo is dat als je alleen een reader gebruikt, je ook verschillende waarden voor hetzelfde tijdstip kunt krijgen. Soms is het zo dat je de reader gebruikt je een waarde krijgt, waarbij als je later op je reader kijkt of beter; de gegevens op een PC bekijkt, dat de waarde die je op dat moment met de reader hebt gekregen buiten de lijn valt die je bloedsuikers aangeven. Dat kan een ‘aardig’ verschil opleveren. **)

Verder is het zo dat als b.v. de sensor los laat, de gegevens natuurlijk niet meer kloppen. Maar de sensor valt dan nog wel uit te lezen. Volgens mij heb ik een paar keer waargenomen dat gegevens worden weergegeven, maar als je wat later kijkt, dat die gegevens niet meer worden weergegeven. Het laatste stukje van de sensor wordt dan ‘niet meer weergegeven’ of zijn misschien wel verwijderd.

Verschillen neem ik dus wel waar, maar ik heb er geen probleem mee.
Ben

**)
Als je de gegevens van de reader download op een pc en je kijkt in de CSV bestanden, zie je dat de nummering van de gegevens niet helemaal op volgorde verloopt. De losse lees acties die je hebt gedaan, hebben een nummering die niet helemaal gelijk loopt met de nummering die wordt gedaan voor de gegevens die de bloedsuiker’lijnen’ weergeven. Voor mij wijst dit erop dat bij een presentatie op een PC er op bepaalde gegevens een tijdcorrectie wordt gedaan. Voor de gegevens die je ‘direct’ uitleest worden de gegevens zo accuraat mogelijk weergegeven op dat moment, dit komt niet overeen met de uiteindelijke gegevens die b.v. 10 minuten of een kwartier later beschikbaar zijn.