Home Forums Blog Dit is mijn diagnoseverhaal       Reageer op: Dit is mijn diagnoseverhaal      

Hoi Inge,
Ik kan me er zelf weinig meer van herinneren van de diagnose, maar ik was ook pas 3 jaar…
Blijkbaar was de aanleiding voor mijn ouders om me mee naar de dokter te nemen, dat ik als 3 jarige in een keer een hele fles spa rood leegdronk op een verjaardag van mijn nicht. Ook tijdens wandelingen die ik samen met mijn oma deed moest ik plassen bij elke boom die we tegen kwamen.
In het begin heb ik toen een aantal keer in het ziekenhuis gelegen, ik kan me daar niet zoveel meer van herinneren. Ik neem aan dat ik ingesteld moest worden.
Een maal thuis weet ik nog dat mijn eten heel precies werd afgewogen door mijn ouders, en dat ze in het begin me achter me aan moesten rennen om me te pakken te krijgen voor die spuit. Ook dat ik inderdaad wel eens over zo’n stripje moest plassen voor je bloedsuikers.
Wat later toen ik 5 was spoot ik zelf, eerst plooitje nog vast gehouden door mijn ouders en toen zelf. Tot ik mezelf een keer erg pijn deed en toen durfde ik een tijdje niet meer zelf te spuiten (dit heb ik allemaal gehoord van mijn ouders, maar kan mezelf er niks meer van herinneren).
Ook grappig, ik kreeg van mijn moeder te horen dat die spuiten waren voor de insuline mannetjes die voor mijn eten moesten sorteren in mijn buik of zoiets, daarom slikte ik mijn erwtjes heel door want daar konden die insuline mannetjes dan mooi mee voetballen :-)
Een aantal zaken die je vertelt komen bekend voor! Zoals het leren spuiten in een sinaasappel en de speciale traktatie op school, wat meestal sportlife kauwgom was.