Home Forums Hulpmiddelen Pomp aflezen Reageer op: Pomp aflezen

  • Ben42

Misschien is dan een pomp met een eenvoudige afstandsbediening een mogelijkheid.

De :
Paradigm Veo 754 | 3ML

Had een eenvoudige afstandsbediening. (Alleen toetsen en geen display). Daarmee konden enkele ‘eenvoudige’ functies van de pomp bediend worden. Bijvoorbeeld als je de pomp onder de kleding wilde dragen.

Bij vroegere pompen, de Dtron en de Veo 754 was ik in staat de pomp min of meer volledig te bedienen, zonder dat ik dan op het display hoefde te kijken. Bij die pompen kende ik het menu en de reacties van de pomp uit mijn hoofd. Bij moderne pompen nu de 640 lukt mij dat niet meer, de menu’s zijn dan wat afhankelijker van de status op dat moment en veel ingewikkelder. De bloedsuiker meter heeft nu ook afstandbedienings-mogelijkheden, maar de bloedsuiker meter heeft een display. De mogelijkheden van de bloedsuiker meter zijn wel wat eenvoudiger dan die direct op de pomp zelf.

Bij mijn huidige 640 lukt het ook om zonder het display te zien een bolus te geven. Maar dat werkt alleen als er geen ‘melding’ op het scherm openstaat. B.v. dat het twee dagen geleden is dat je het reservoir hebt gewisseld. Dus vaak lukt het wel om zonder te kijken een bolus te geven, maar na een melding, moet je toch even een ok op die melding geven.

Vriendelijke groet,
Ben