Home Forums Voeding diabetes type 2 overwinnen dat kan . ik heb het overwonnen. Reageer op: diabetes type 2 overwinnen dat kan . ik heb het overwonnen.

Ik eet zelf ook koolhydraatarm en mijn HbA1C is snel naar beneden gegaan. Maar ik heb nog steeds een nuchtere glucose van boven de 7, wat ik ook doe dat gaat helaas niet naar beneden. En voor diagnose diabetes type 2 geldt ook: 2x nuchtere glucose boven de 7 is diabetes! Dus niet alleen omdat je HbA1C boven de 42 is.
Ik ben totaal zeker 10 kg afgevallen, maar als ik iets zoets eet, dan zit mijn bloedsuiker direkt weer rond de 9 a 10. Als ik netjes eet, dus geen koolhydraten en suikers, dan ligt ie rond de 6,5.

Heel goed dat iedereen bezig is met het koolhydraatarme dieet, want het helpt, maar dit is natuurlijk niet iets nieuws.

Ik ben zelf heel erg geinteresseerd in medicijnen uit de natuur: zoals broccoli sprouts , die schijnen erg goed bij diabetes type 2 te helpen en ik vond laatst een artikel dat hoge vitamine C inname helpt bij diabetes type 2.(Maar dan moet je wel echt enorme hoeveelheden innemen.) Ik neem ook fenugreek, dat schijnt nl te helpen bij het dageraadsfenomeen, waar ik dus last van heb…. ik ben er pas mee begonnen, baat het niet dan schaadt het niet, ik ben benieuwd!! :)

Mijn HbA1C is nu weer rond 42, helaas zijn dus mijn nuchtere glucoses nog boven de 7. Het is gewoon wel zo dat als we weer qua gewicht omhoog gaan, we gewoon weer diabetes hebben. Ik denk zelf dat ik gewoon Diabetes Light heb, diabetes type 2 maar dan zonder medicijnen :) En dat wil ik graag zo houden, dus ik eet gezond en koolhydraatarm.

Keep up the good work! Met lieve groetjes, Renee.