Home Forums Hulpmiddelen Dexcom G6 ervaringen Reageer op: Dexcom G6 ervaringen

  • BertR

Dag Jacobus,
De problemen die jij beschrijft komen vaak voor bij mensen met een mager postuur en bij kinderen. Als de sensordraad niet voldoende door vetweefsel wordt omringd, dan ontstaan er vaak na enkele dagen sensorfouten. Dat wordt nog eens verergerd als de betrokkene te weinig drinkt. Die fouten ontstaan onder meer door eiwitafzetting op de draad
Bij kinderen en jongeren wil het nog wel eens helpen om de sensor op de bovenkant van een bil te plaatsen.
Verder moet je pakweg 15 minuten wachten voordat je de G6-zender op de nieuwe sensor plaatst. De G6-zender moet “vergeten” welk patchnummer er was geïnstalleerd. Wat ook wel eens wordt aanbevolen is om de nieuwe sensor eerst 20 minuten te laten opwarmen onder dat een code is ingevoerd. Vervolgens de sensor te stoppen en opnieuw te starten, maar nu met het juiste patch-nummer.
Een ander punt van aandacht is de accu van de smartphone of de Dexcom monitor. Zodra de batterijspanning tot minder dan de helft is teruggelopen, dan neemt de sterkt van het bluetoothsignaal af en wordt de communicatie tussen de sender en telefoon of monitor steeds slechter. Ook dat geeft kans op storingen. Hetzelfde geldt voor het betreden van ruimten waar heel veel mensen zijn. Door de grote hoeveelheid bluetooth signalen kunnen er makkelijker fouten optreden.
Met het bovengenoemde heb ik de meest voorkomende problemen met de G6-sensor zo’n beetje geschetst.

Een laatste punt is de bevestiging. Gebruik van Skin Tac is aan te bevelen voor hen die er tegen kunnen. Als het even kan dan in het midden van de plaats waar de pleister van de sensor komt te zitten een vierkante centimeter vrij laten, dus daar geen Skin Tac smeren. Het risico bestaat namelijk dat de kleefstof zich hecht aan de sensordraad en dat kan ook storingen veroorzaken. Sommige gebruikers hebben ook goede ervaringen met Tegaderm Film. Dat wordt eerst op de huid geplakt waar de sensor komt te zitten en daar bovenop wordt de sensor ingeschoten. Beide methoden zorgen ervoor dat de sensor minstens tien dagen blijft zitten.

Groet,
Bert