Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libre sensor veroorzaakt brandwonden Reageer op: Freestyle libre sensor veroorzaakt brandwonden

  • Ben42

Droogkoekje schreef :
Ik sprak laatst in Dordrecht bij een Abbott bijeenkomst voor nieuwe gebruikers een van hun medewerkers, die toegaf dat de lijmsamenstelling is aangepast.

De Libre sensor is nu bijna 5 jaar op de markt. Vanaf het eerste jaar zijn er regelmatig meldingen dat de pleister van de sensor irritatie oplevert. Regelmatig wordt er dan geopperd dat dit veroorzaakt zou worden door de verandering van de samenstelling van de lijm.

Dit wordt echter zo vaak gemeld op verschillende tijdstippen, dat het zeer onwaarschijnlijk dat het veranderen van de lijm iedere keer de oorzaak zou zijn. (De lijm zou dan inmiddels vijf a tien keer veranderd moeten zijn). Het is waarschijnlijker dat de gevoeligheid van de huis toeneemt naarmate het product langer wordt gebruikt.

Een vermoeden van mij is bovendien dat dit meer optreed bij warm weer dan onder koelere omstandigheden.

In een van de andere berichten op dit forum werd zelfs een component in de lijm geïdentificeerd dat mogelijk de oorzaak is van heel veel irritatie gevallen. (Helaas kan ik dit bericht niet meer terugvinden, een link die ik zelf heb geplaatst werkt helaas niet meer. Dat bericht is verwijderd of verplaatst).

Bij vragen aan Abbott wordt er helaas geen passend antwoord gegeven. Ondertussen hebben ze als standaard antwoord dat je bij problemen dient te stoppen met het product. Een antwoord waar ze niet veel mensen mee helpen.. Abbott is een groot bedrijf, waarbij de antwoorden gegeven worden door een telefonische helpdesk. Die helpdesk wordt niet van de informatie voorzien om de vragen te kunnen beantwoorden. En regelmatig doen ze voorkomen alsof je de eerste bent met een dergelijk probleem. Het bovenstaande antwoord van een medewerker van Abbott is zonder verdere informatie van: wat en wanneer er iets veranderd is, ook niet echt betrouwbaar. (En waarschijnlijk gegeven omdat het zo vaak gesuggereerd wordt dat ze het zelf gaan antwoorden of ‘toegeven’ omdat ze daarmee van de vragensteller af zijn.) **)

Ook de DVN heeft op dit gebied de bal laten liggen. Ze stellen hier op het forum wel de vraag wie wat voor problemen heeft. Maar meer dan deze problemen doorgeven aan Abbott hebben ze niet gedaan. Wij zijn niet op de hoogte gehouden hoe de vragen zijn geïnventariseerd (als al) en hoe de vraag bij Abbott is neergelegt. (Zowel de inhoud niet als de persoon of functie waar het ‘probleem’ is neergelegd). Er is tot nu toe alleen aangegeven dat er geen bevredigend antwoord is geweest. Ondertussen werken er op dit forum links niet meer zodat de informatie ook nog slechter toegankelijker wordt. De hoeveelheid berichten over de Free-Style libre is zo groot dat dit voor niemand meer is te overzien. De overzichtspagina’s van de DVN bieden maar zeer summier informatie over de Libre.

Na vijf jaar Libre sensor had de DVN toch wel wat meer kunnen betekenen voor de gebruikers van de Free Style Libre sensor.

Ondertussen had er een pagina kunnen zijn die de lijmproblemen op zijn minst bespreekt, bij voorkeur met een aantal oplossingen die werken en eventueel oplossingen die niet of zelden werken. Nu moet iedereen zelf maar proberen het wiel uit te vinden. Een ruime onvoldoende voor de DVN.

Vriendelijke groet,
Ben

**)
Het enige echte antwoord dat Abbott tot nu toe heeft gegeven over allerlei problemen met de Free Style Libre is dat als je huidproblemen ervaart dient te stoppen met het product. Daarvoor waren alle antwoorden altijd voorzien van enige omzichtigheid en veel onduidelijkheid.