Home Forums Bewegen orthopedische schoenen: hoeveel zeggenschap, waar gemaakt Reageer op: orthopedische schoenen: hoeveel zeggenschap, waar gemaakt

Nog een laatste bericht van mij, aangezien ik geen mensen ontmoet die ervaringen hebben met orthopedische schoenen die in het buitenland gemaakt worden.
NIEUWS: Ik heb verscheidene orthopedisch schoenmakers telefonisch benaderd en bezocht. Hun antwoorden waren uiteindelijk dat het aanmeten en de eindcontrole in handen was van hen, maar dat de fabricage van de schoenen elders gebeurt, op enkele uitgezonderd na die ze nog wel zelf maken. Fabricage gebeurt o.a. in Portugal, Estland, China, Filipijnen maar ook in Nederland door particulieren die ze thuis maken. Het blijkt dat orthopedisch schoenmakers in Nederland een uitstervend beroep is, vertelde een gepensioneerd orthopedisch schoentechnicus me in een prettig verlopend gesprek, vooral veroorzaakt door de zorgverzekeraars die gaan voor de goedkoopste schoen en die liever met enkele grote bedrijven onderhandelen dan met vele kleine bedrijven.
Mijn GROOTSTE KRITIEKPUNT: Waarom vermelden orthopedisch schoenmakers niet eerlijk in hun brochures dat ze de schoenen niet zelf maken. In een brochure staat bijvoorbeeld: Het maken van de schoen is arbeidsintensief en het duurt daarom….weken voordat u de schoenen af kunt halen…. waar staan de landen?????

Mijn nieuwe schoenen doen zeer aan de zijkanten van de tenen en zijn volgens mij te klein, maar de schoentechnicus zegt dat mijn tenen gezwollen zijn door het warme weer…. ik heb nog nooit opgezwollen voeten gehad…