Home Forums Verzekering en vergoeding Doorbraak in vergoeding FSL! Reageer op: Doorbraak in vergoeding FSL!

  • KeesB

Ik wens dat de mensen die hierover beslisten, zelf snel diabetes krijgen.
Ik hoopte zo dat ik ook een sensor zou kunnen krijgen. Als ik aan het werk ben en dan moet ik vaak sjouwen, soms ook trappen op en af, is het ineens een bijna onneembare vesting geworden om een trap op te gaan. Dan zit ik al zo laag, net boven of onder de 2 mmol/l dat ik een staaf dextro eet en een paar stroopwafels en dan ga ik me wel beter voelen maar de energie is er uit. Ik ben dan gewoon ff buiten dienst. Een paar vingers lijken wel een speldekussen. Even de sensor scannen en de waarde aflezen zou zoveel verbetering geven. Dan kon ik meer op tijd iets eten en gewoon doorgaan met mijn werk. Een CGM zou natuurlijk ideaal zijn :-) maar een FGM zou al veel verbetering geven. Ook onderweg als ik 2 uur moet rijden en gewoon even de bloedsuikerwaarde kan scannen is toch veel beter? Als ik nu niet snel een parkeerplaats vind dan moet ik maar iets eten, ook al zit ik goed of al te hoog, maar voor de zekerheid?
Nee, laat de beslissers zelf maar diabetes krijgen en geen sensors vergoed krijgen.
Ik dacht er ook heel even aan om dan maar voor een hoge Hba1C te zorgen om die meter te krijgen maar dat zou de wereld op zijn kop zijn, complicaties riskeren om ze te kunnen voorkomen. Als mijn waardes beneden de 64 mmol/mol liggen omdat ik toch wel een beetje op mijzelf let dan word ik beloond met geen FGM. Het is toch idioot! Mensen met mooie waardes zouden juist beloond moeten worden.
Ik zou het ook nog niet zo erg vinden als ik toch het geld vergoed krijg van de teststrips die ik nu krijg en daarvoor FGM spullen mag aanschaffen. Wat ik dan nog moet bijbetalen neem ik maar voor lief.