Home Forums Voeding Diabetestype 2 krijgen Reageer op: Diabetestype 2 krijgen

  • Coco

Hoi Harlekijntje

Er is best een aanzienlijke kans dat je erfelijk belast bent, waardoor je kwetsbaarder bent voor het ontwikkelen van diabetes. Overgewicht en veel suiker eten maken je meer kwetsbaar voor diabetes.
Mijn tip. Maak jezelf minder kwetsbaar voor diabetes door een gezondere leefstijl. De kans is dan dat je het krijgen van diabetes flink kunt uitstellen en misschien wel kunt voorkomen.

Wat je praktisch al kunt doen is goed alle etiketten van voedingsmiddelen lezen en bezuinigen op suikerinname. Er zitten zoveel verborgen suikers in voedingsmiddelen.
Verder is lichaamsbeweging, vooral vlak na een maaltijd, erg zinvol. Dan hoeft je alvleesklier niet zo hard te werken. Een wandeling of bijv huishoudelijk werk na de maaltijd is heel effectief voor je bloedsuiker.
Ontlast in ieder geval je alvleesklier, zorg ervoor dat deze niet zoveel insuline aan hoeft te maken, dan raakt hij ook niet zo snel uitgeput.

Verder de tip om echt met regelmaat (1x per jaar) je bloedsuiker te laten checken bij de apotheek/ huisarts.

Ik spreek uit ervaring helaas. Ben 35 en heb ook type 2 ontwikkeld 6 jaar na zwangerschaps diabetes. Ik was wel altijd slank, maar wel een enorme zoete kauw.
Nu zit ik dus 4x daags aan de insuline.
Zeer waarschijnlijk ben ik flink erfelijk belast.

Verder…geniet ervan zolang je geen diabetes hebt…en elk jaar zonder diabete is mooi meegenomen. En mocht je het wel krijgen, dan is dat heel erg naar, maar daar vind je dan wel een weg in. Er. Is goed mee te leven.
Maar het beste wat je voor jezelf kunt doen op dit moment , is vandaag starten met een gezondere leefstijl. En maak de doelen niet te groot voor jezelf, elk klein stapje is er 1!
Succes!

Groetjes Saskia