Home Forums Autorijden en CBR Standpunt DVN Reageer op: Standpunt DVN

  • Rudolf

Is dat wel zo?

Volgens mij is het wettelijk mogelijk een verzoek in te dienen je medische dossier bij instanties te laten vernietigen. Dus ook bij het CBR. Dit in het kader van de privacywet.

Ik ben destijds vanwege rijbewijs C (verlenging) ook gekeurd wat verplicht was en sta nu dus als diabetes (type 2, prima stabiel onder controle) geboekt. Mijn rijbewijs C is nu maar drie jaar geldig en het B-rijbewijs ook maar vijf jaar, wat gewoon belachelijk is.

Ik heb nu al besloten bij de eerstvolgende verlenging mijn C-rijbewijs te “parkeren” en dus niet meer te verlengen. Ik heb geen zin in peperdure zinloze keuringen terwijl alles gewoon bekend is bij huisarts e.d. Maar ook gewoon omdat het je reinste flauwekul is, zeker bij mensen met type 2 met tabletten die nog nooit een hypo o.i.d. hebben gehad.

Maar het vervelende is dus dat je tegenwoordig ook bij het B-rijbewijs die hele molen moet doorlopen met honderden euro’s aan kosten, een hoop tijd en ergernis.

Is er dus geen mogelijkheid je dossier bij het CBR te vernietigen zodat je bij de eerstvolgende verlenging weer met een “schone lei” begint en je gewoon “nee” op de gezondheidsverklaring kan invullen? En kom nou niet met allerlei moralistisch gezever, het is geen epilepsie of andere -voor het verkeer gevaarlijke- aandoening. We weten allemaal dat het voornamelijk geldtrekkerij is met al die door het CBR aangewezen keuringsartsen waarbij je met 10 minuten weer buiten staat… en 200 euro armer. Die waanzin moet gewoon stoppen!