Home Forums Hulpmiddelen Kaleido gebruikerservaring Reageer op: Kaleido gebruikerservaring

Hi allemaal,

Nav berichten op dit forum heb ik afgelopen zomer ook besloten om over te stappen op de kaleido pomp. Dus dank voor de input!
Hiervoor heb ik 12 jaar een medtronic pomp gehad (verschillende versies), dus ruime ervaring met insulinepompen, maar ik was ook toe aan iets nieuws. Het stond mij wel aan dat de pomp niet aan een lang slangetje vast zit (of hoeft te zitten, die keuze heb je wel), maar wel af te koppelen is (in tegenstelling tot de omnipod, wat ik een groot nadeel vind).

Mijn indrukken tot nu toe zijn heel positief. Er zijn een aantal dingen die wellicht anders kunnen, maar ben nog steeds blij met mijn overstap.

Mijn ervaringen:
– Het vullen van de cartridge is inderdaad een gepriel, waarbij je gemakkelijk belletjes erin krijgt (die je er niet uit kunt halen). Dit werkte bij de medtronic pomp fijner.
Ik heb er alleen nog geen onverklaarbare hoge suikers van gekregen. Als er teveel/te grote belletjes in zitten vul ik een nieuw reservoir (dit heb ik 2x moeten doen in 3 maanden tijd). Bovendien plaats ik de kaleido op dit moment nog voornamelijk op mijn buik, en zorg ik ervoor dat het slangetje aan de onderkant zit, zodat eventuele belletjes niet in het slangetje zouden moeten kunnen komen, maar in het reservoir blijven zitten.
– De pomp loskoppelen is soms een beetje gevriemel. Je moet aan de zijkant 2 lipjes indrukken, en dat gaat niet altijd even soepel.
– Software problemen ben ik gelukkig nog niet tegengekomen.

Grootste verschil met mijn vorige pomp is dat ik de medtronic op 1 dag heel vaak in de hand had. Aan- en uitkleden, naar toilet, bolussen, instellingen/basaal aanpassen, etc. De kaleido heb ik 1x per dag in de hand, nl ‘s ochtends voor en na het douchen. Dan koppel ik hem af (hoewel dat niet zou hoeven). Verder niet, de rest doe je met de afstandbediening. Voor mij een groot verschil, waarbij ik de huidige situatie met kaleido fijner vindt.

In mijn ervaring heeft elke pomp voor- en nadelen, en zal iedereen voor zichzelf uit moeten zoeken wat het belangrijkste is. Ook de medtronic was niet perfect. Tot nu toe ben ik blij met mijn overstap naar Kaleido. Er zijn zeker punten die wellicht anders zouden kunnen, en die punten heb ik doorgegeven aan Kaleido. Het fijne is dat ze hiervoor open staan, en juist graag horen wat er anders zou kunnen.
Ik begreep dat ze bezig zijn met een update van de software en dat daar al een aantal verbeteringen in zitten die ik had doorgegeven (bijvoorbeeld inzien van historie, meldingen). Ik heb niet gehoord dat de hardware ook aangepast wordt (dus de manier van het vullen, en de koppeling met infuus), maar wellicht zijn ze ook op dat vlak aan het verbeteren.