Home Forums Medicijnen Ontregeld door niet (goed) werkende insuline? Reageer op: Ontregeld door niet (goed) werkende insuline?

  • Ludy

Hallo,

Sinds juli 2019 ben ik blije bezitter van de Kaleido insulinepomp van Vi-Centra.Ik heb inmiddels 47 jaar diabetes type 1 waarvan ik ruim 12 jaar een pomp draag. Voorheen had ik de Accu Chek Combo en ben ingesteld geworden op de Novo-Rapid insuline. De Combo pomp had een 315 eenheden grote vulling in spuitvorm waar je goed kon zien of er lucht of gasbelletjes ontstonden en was dit het geval koppelde ik de pomp af en deed dit even verwijderen. Bij de Kaleidopomp is dit niet mogelijk omdat er een hechtpleister over de cartridge geplakt wordt om de pomp op je lichaam te kunnen dragen, verder heeft de cartridge een inhoud van 200 eenheden. Wat ik heb gemerkt is dat in de cartridge gauw lucht en gasbellen zich kunnen vormen hoe goed ik mijn best doe om hem zo rustig en luchtvrij te vullen en die kun je niet tussentijds verwijderen. Er zijn ook wel wat handelingen nodig voor de cartridge te vullen. Eerst een spuit vullen, luchtvrij maken en vervolgens door een klein gaatje de cartridge vullen dmv de spuit te ledigen. Ik ben daarom ben ik van mening dat er teveel beweging in de insuline is bij het vullen van de cartidge .

Omdat ik soms onverklaarbare hoge bloedspiegels heb terwijl daar totaal geen aanleiding voor is heb ik zo,n idee dat ik het in de hoek van de lucht en gasbellen moet zoeken.
Of is het soms de Novo Rapid insuline ( 10 ml ampullen)? Is hij wel geschikt om om twee maal verplaatst te worden in korte tijd door hem op te zuigen en dan weer over te hevelen naar de cartridge? Wat ik vergeet erbij te vermelden is dat ik mijn insuline op kamer temperatuur gebruik bij het vullen.

Hopelijk heeft of de moderator van deze site of andere betrokkene een antwoord op deze vraag/opmerking.

Mvg Ludy