Home Forums Verzekering en vergoeding Doorbraak in vergoeding FSL! Reageer op: Doorbraak in vergoeding FSL!

@fgmindebasisverzekering Uiteraard is de glucoseregulatie zonder sensor gemiddeld matiger, maar waarschijnlijk niet zo slecht als in wat ik de ‘aanpassingsperiode’ noemde.

“Het is de 18+-ers zeer gegund hoor, maar je zou je juridisch andersom ook kunnen afvragen of ze het misschien eerst eens met bloedprikken zouden moeten proberen (net zoals de 19 t/m 119 jarigen die dat ook moeten doen), want het is ook weer niet 100% zeker dat dat niet zou lukken toch?”

Waarschijnlijk wordt het niet redelijk geacht om mensen van het ene op het andere moment van een goede (met sensor) naar een periode van slechte glucoseregulatie met verhoogde risico’s op noodgevallen te dwingen, in de hoop dat het ze lukt om daarna een matige regulatie te bereiken.
Of begrijp ik u verkeerd en bedoelt u dat ze voor hun 18e en voor ze een sensor krijgen het eerst zonder moeten proberen?

“Ik ben uiteraard van mening dat ieder die de indicatie heeft meermaaldaags te moeten prikken een glucosesensor vergoed moet kunnen krijgen…”

Ik denk ook zeker dat dit voor bijna iedereen van meerwaarde zou zijn.

@liv1 Ik sprak over ‘sensor’, daar valt zowel de CGM als de FSL onder. Alleen het woord ‘alarm’ is niet van toepassing op de FSL. De rest wel. Het gebrek aan trendgegevens is echt iets waar je mee moet leren omgaan als je geen sensor meer krijgt.