Home Forums Verzekering en vergoeding Doorbraak in vergoeding FSL! Reageer op: Doorbraak in vergoeding FSL!

  • inahbp

Maar ja, het goede nieuws is dat dit zeer waarschijnlijk betekent dat het Zorginstituut al aan de Zorgverzekeraars Nederland heeft doorgegeven dat vanaf 1 januari 2020 de FGM voor iedereen wordt vergoed.

Hoe weet ik dat? Enkele maanden voordat het Zorginstituut de huidige vergoedingsregeling naar buiten bracht gaf VGZ te kennen dat ze voor alle kinderen <18 jaar de FGM zouden gaan vergoeden. Dat deden ze zogenaamd omdat ze geld over hadden. Ongetwijfeld wist VGZ op dat moment al wat Zorginstituut Nederland had besloten, want uiteindelijk hebben ze slechts enkele maanden maar voor een heel selecte groep de FGM uit eigen zak betaald. Het ging de VGZ alleen om PR.

Zo zal het nu ook voor de Zorgverzekeraars Nederland zijn (zij hebben het nieuws naar buiten gebracht). Ze weten dat ze de laatste twee maanden maar voor enkele kinderen die type diabetes hebben en 18 worden in de komende twee maanden de FGM hoeven te vergoeden. Maar het klinkt zo zorgzaam en dus goed voor de PR van zorgverzekerend Nederland.

Ik durf mijn FGM-vergoeding erop te wedden dat het resultaat van het onderzoek van het Zorginstituut allang bekend is bij ingewijden: de FGM wordt voor iedereen met diabetes die 4 keer per dag spuit of een insulinepomp gebruikt vergoed vanaf 1 januari 2020!