Home Forums Nieuw met diabetes diabetes 2 en hyperthereoidie Reageer op: diabetes 2 en hyperthereoidie

Hoi GeeGee

He verdorie, wat een pech! En wat zul jij nog veel moeten ontdekken en ervaren door die combinatie. Ik hoop dat je goed met je behandelaar en mensen in je omgeving kunt praten over hoe je je voelt, want het is duidelijk dat je inderdaad de acceptatie nog onder de knie moet krijgen….

Zelf heb ik geen type 2 (maar type 1) en geen hyperthereoidie, want dat is een te snel werkende schildklier. De mijne werkt te langzaam (hypothyreoïdie).
Wat ik wel herken is de worsteling om je aandoening te accepteren. Toen ik de diagnose hypothyreoïdie kreeg, werd ik zooooo verdrietig. Ik had al 12 of 15 jaar die klote ziekte diabetes en nu wéér een aandoening erbij die chronisch en onoplosbaar was erbij. Waarom kreeg IK die nou weer? Konden mijn zus of broer niet nu eens de klos zijn ipv ik (ik vind ze wel lief hoor, maar toen dacht ik zo :-)). En wat zou het volgende orgaan zijn dat mij in de steek zou laten? Ik vond die tweede diagnose (van mijn schildklier) eigenlijk veel heftiger dan de eerste (type 1). Maar ik voelde me toen natuurlijk ook helemaal niet goed vanwege het schildklierhormoongebrek, dus dat zal ook niet meegeholpen hebben.

Uiteindelijk is de hypothyreoïdie ook alweer dik een jaar of 20 geleden ontstaan. En nu blijkt dat met dagelijks een pilletje die aandoening prima te behandelen is. Ik weet natuurlijk niet of ik moe ben door mijn schildklier, door mijn diabetes of gewoon omdat ik moe ben als ieder ander af en toe. Maar dat schildklierverhaal is echt veel minder heftig dan hoe ik er bij de diagnose tegen aan keek.

Ik hoop dat jij dat ook zo gaat ervaren. En ook dat je je diabetes leert een plekje te geven. Ik vind het in ieder geval super stoer van je dat je dit van je af durft te schrijven en op zoek gaat naar ervaringshulp van anderen. Ik hoop dat er mensen gaan reageren waar je kracht uit put, GeeGee!

Succes!