Home Forums Bloedsuikerwaarden Niet werkende free style libre Reageer op: Niet werkende free style libre

  • Ben42

Vermoeden:

Gebaseerd op :
1 Persoonlijke ervaringen (aangevuld met wat ervaringen gedeeld op het internet).
2 De FreeStyle Libre wordt in de Amerikaanse versie pas na 24 uur naar aanbrengen geactiveer en is daar maar 10 dagen actief.

Zelf heb ik niet het idee dat ze een andere FreeStyle Libre hebben in de US, ze hebben daar wel een ander legaal systeem en ze nemen daar bij de Libre minder risico op meetfouten. Kost wat meer, is wat lastiger, maar in een systeem waar nogal snel met rechtzaken wordt gedreigt misschien wel noodzaak.

Daarbij en uit ervaring heb ik wel het idee dat bij het aanbrengen het een aantal uren Kan duren voordat er een redelijk betrouwbare meting uit komt. (Met nadruk op kan). Ook de laatste dagen (bij mij soms de laatste 2 of 3 dagen) wordt de meting iets minder betrouwbaar (bij mij meestal te laag) en wordt de kans op ‘uitvallen’ groter. De plastic naald kan wat bewogen hebben of misschien beginnen de chemicalien op de naald in verhouding te zwak te worden. Kans op meldingen van 10 minuten wachten is dan ook groter.

Liggen op de sensor geeft bij mij ook nog wel eens een lage meting, in combinatie met een sensor die al bijna vervangen moet worden is de kans hierop nog groter. Bij hoge bloedsuikers heb ik weinig last van uitval, ook de waarde is dan nog wel redelijk in vergelijking met een bloedsuiker meter. Bij lage bloedsuikers wil de Libre meter nog wel eens flatlijnen of uitvallen. (Zonder dat je echt extreem laag zit).

Bij hogere waarden gebeurd dit (niet) of minder, maar daar vervalt de trendpijl dan in een aantal van die situaties.

Als je de mededeling krijgt van over 10 minuten nog eens proberen, dan ervaar ik dat als vervelend. Want soms gebeurd het dat de Libre daarna volledig uitvalt en je de sensor moet vervangen.

Ondertussen gebruik ik de Libre Sensor nu meer dan 5 jaar. En in het begin had ik meer uitval dan nu. Ben geroutineerder in het goed plaatsen van de sensor en gebruik tegaderm en skintag bij het bevestigen.
(schoonmaken, Skintag, tegaderm met gaatje, Skintag en dan de sensor).

Perfect is de sensor zeker niet. Maar voor mij momenteel het beste alternatief dat er is.

Ben