Home Forums Bloedsuikerwaarden Niet werkende free style libre Reageer op: Niet werkende free style libre

  • KarelP

De FreeStyle Libre wordt in de Amerikaanse versie pas na 24 uur naar aanbrengen geactiveer en is daar maar 10 dagen actief.

Dat was bij de introductie het geval. Ondertussen is daar ook de 14-dagen sensor (en reader) geintroduceerd. En kan ook gewoon in de 1e 12 uur worden gebruikt.

Daarbij en uit ervaring heb ik wel het idee dat bij het aanbrengen het een aantal uren Kan duren voordat er een redelijk betrouwbare meting uit komt. (Met nadruk op kan). Ook de laatste dagen (bij mij soms de laatste 2 of 3 dagen) wordt de meting iets minder betrouwbaar (bij mij meestal te laag) en wordt de kans op ‘uitvallen’ groter. De plastic naald kan wat bewogen hebben of misschien beginnen de chemicalien op de naald in verhouding te zwak te worden. Kans op meldingen van 10 minuten wachten is dan ook groter.

Ben ik wel met jou eens. Soms heb ik het gevoel dat bij het inschieten het wondje groter is. Het heeft dan tijd nodig om te herstellen en geeft daarna betere waarden. Of, zoals jij schrijft, stopt de sensor er helemaal mee.