Home Forums Lichamelijke complicaties Diaboulimia Reageer op: Diaboulimia

  • Ben42

Zoals de topic starter al aan gaf is de diabetes en de eetstoornis gerelateerd. Het komt vaker voor dat iemand met diabetes eten gaat vermijden of uitstellen om niet te hoeven spuiten. Dus dat dit twee aparte zaken zijn is niet waar ze zijn gerelateerd.

Van insuline spuiten kom je direct al 1 gram per 100 eenheden aan. Niet veel maar je komt al direct aan van insuline. Verder heeft het invloed op de opname van suiker, spuit je de insuline niet, dan plas je veel suiker uit (niet gezond), door de insuline neem je dus meer suiker op. Hier is sprake van oorzaak en gevolg waardoor je dus meer aankomt dan die 1 gram per 100 eenheden.
Een gevolg van veel mensen die insuline spuiten is ook dat ze lastiger controle houden over het lichaamsgewicht. Door het spuiten van insuline wordt ook vaak het eetgedrag beinvloed. Hypo’s hebben nog weleens eten tot gevolg. Dus hier is er ook een oorzaak en gevolg relatie.

De balans tussen lichaamsgewicht, bloedsuikerwaarde, hoeveelheid eten, hoeveelheid spuiten en het bewegen is lastig goed te houden. Zowel de directe lichamelijke gevolgen als onze reactie (geestelijk) daarop.

Opmerkingen als die van Markpompje zijn dus feitelijk niet juist **) en helpen niet voor de vraagsteller.

Ben

**)
Een toename van 1 gram per 100 eenheden is een toename, klein maar duidelijk aanwezig.
De diabetes en de eetstoornis zijn gerelateerd en dus niet apart.