Home Forums Lichamelijke complicaties Al een jaar zonder broodnodige pomp, burnout als gevolg. Reageer op: Al een jaar zonder broodnodige pomp, burnout als gevolg.

Hoi,
Wat een stuitend verhaal. Ik krijg meer en meer het gevoel dat onze overheid & zorginstellingen zich blindstaren op de cijfertjes. Het gaat niet om gezondheidsverbetering (en behoud) voor de lange termijn.
Ik ben erg verheugd op de kunstmatige alvleesklier die in aantocht is, maar als ik dit soort verhalen lees, dan zakt de moed in mijn schoenen. Alles lijkt te gaan om criteriapuntjes, artsen dienen een tot in de puntjes beargumenteerd plan in drievoud in te dienen om iemand (die het keihard nodig heeft) van een insulinepomp te voorzien. Ik sta hier echt van te kijken.

Ik heb ook DT1 Lada sinds mijn 27ste levensjaar (ben nu 33 jaar) en heb inmiddels twee dochters van 2 en 4 jaar, helaas bij beide DT1 vastgelegd in laatste anderhalf jaar.
Het heeft er bij mij ook toe geleid dat ik momenteel met burnoutklachten thuis ben komen te zitten. Ik heb dan vanwege nog een te goede Hba1C geen recht een op een sensor, terwijl ik door de intensieve zorg thuis, steeds vaker merk dat ik ook te laat een hypo opmerk.
Daarnaast ben ik sneller geneigd mijn eigen diabetes aan de kant te zetten, vanwege alle hectiek thuis of op het werk. Ik ga bij mijn internist aandringen op een sensor, om duidelijk te maken dat ik ook de verantwoordelijkheid draag van twee kleine kinderen met DT1. Ik snap volkomen dat jij hier niet de kracht meer voor kunt opbrengen.
Momenteel loop ik ook bij een medisch psycholoog en hoop ik er weer bovenop te komen, al zal een evt. nieuwe baan op onze situatie aangepast moeten zijn.

Nogmaals, ik snap dat je het allemaal niet meer kunt opbrengen, maar misschien kun je een instantie of iemand die zich er hard voor wil maken inschakelen om het voor elkaar te krijgen. Of inderdaad aangeven dat je een andere internist wilt (de een is de andere niet), volgens mij kun je daar gewoon een beroep op doen.
Simpelweg omdat je je niet serieus genomen voelt.
Heel veel sterkte in ieder geval!