Home Forums Lichamelijke complicaties Doorslaaptips gevraagd voor partner van lief met continu-sensor Reageer op: Doorslaaptips gevraagd voor partner van lief met continu-sensor

Hallo Maharet,
Ik begrijp je probleem heel goed! Zelf heb ik ook doorslaap problemen en een continue glucose meter. Soms wordt ik er gek van. Als ik dan eindelijk goed slaap gaat dat ding weer eens piepen en kom ik daarna maar niet in slaap.
Wat ik nu doe is voordat ik ga slapen meet ik en dan bolus ik eventueel iets bij en als hij wat laag is dan zet ik de basaal voor een uur stil. Ik heb nu snachts het gepiep uit gezet bij een hoge waarde. Alleen nog bij een lage waarde gaat de pieper af {eerst trillen en als ik niet reageer steeds harder piepen}
Ik weet niet of je partner last heeft van hoge of lage waarden in de nacht.
Meestal weet je wel of je savonds “anders” gegeten hebt en misschien niet secuur hebt kunnen bolussen. Bv als je uit eten bent geweest, dan vind ik het vaak lastig om de juiste koolhydraten in te schatten. Dan kan het wel eens gebeuren dat ik smorgens bij het opstaan wat hoger zit. Maar dat neem ik dan voor lief en corrigeer ik dat dan weer bij het ontbijt. Dat beter dan een gebroken nacht. Want inderdaad als hij snacht hoog wordt blijft dat ding maar piepen omdat het in principe ook lang duurt voordat de waarde weer zakt. En al heb je bij gebolust dan blijft de sensor maar waarschuwen dat hij te hoog zit. Dat is echt irritant. Voor een lage waarde heb ik wel de pieper aan, omdat ik er ook niet meer wakker van wordt als mijn waarden zakken.
Samen met de diabetes verpleegkundige hebben we mijn basaal aangepast, zodat hij snachts niet zo daalt. Laat je partner dit met zijn diabetes verpleegkundige door nemen. Misschien is het mogelijk wat aanpassingen te doen om te voorkomen dat er snachts gepiept wordt door een hoge of lage waarde. Dat geeft jou maar ook hem wat meer rust in de nacht.
Ik wens jullie beide veel sterkte met het vinden van een oplossing.
Hartelijke groet, Joyce